Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.05.21.)

Mennybemenetel vasárnapja és húsvét 7. hete
 
Az előttünk álló héten, 23-én, kedden Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú emléknapja, 24-én. szerdán Szűz Mária, keresztények segítségének emléknapja, 26-án, pénteken pedig Néri Szent Fülöp áldozópap emléknapja lesz.
 
Május 23-án, kedden, Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú emléknapján templomunkban kettő szentmisét fogunk tartani, reggel 1/2 8-kor és este 18 órakor. A reggeli szentmisét a Szent Imre oltárnál mutatjuk be, majd a mise végén ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget a főoltárra. Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket az egész napos szentségimádásra, amelyet délután 5 órakor közös szentórával és szentségi áldással fogunk zárni. Templomszentelő püspökünk ünnepén kihelyezzük a szentélyben Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú ing-ereklyéjét is.
 
Május 27-én, szombaton este a szentmise elején ünnepélyesen megérkeznek a Magyar Szent Családnak, Szent István királyunknak, Boldog Gizellának, valamint Szent Imre hercegnek ereklyéi templomunkba Balatonalmádiból. Az ereklyék ünnepélyes kihelyezésével megkezdődik templomunk 80 éves születésnapjának ünneplése. A részletes programról jövő hétvégén tájékoztatjuk a kedves testvéreket.
 
Május 28-án, jövő vasárnap lesz pünkösd ünnepe. Pünkösd vasárnapján a szokott rend szerint tartjuk a szentmiséket. Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy május 29-én, pünkösdhétfőn 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8-kor és 10-kor, valamint este 18 órakor.
 
Május 28-án, jövő vasárnap délután 15.00 órakor kezdődik a bérmálás szertartása a Győri Nagyboldogasszony Székesegyházban. A bérmálás szentségét Dr. Veres András megyéspüspök atya szolgáltatja ki fiataljainknak, valamint 4 felnőtt testvérünknek. Imádkozzunk a bérmálás előtt állókért!