Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Elhunyt Nagy József atya

 

Veres András győri megyéspüspök az Egyházmegye papsága és a gyászoló rokonság nevében fájdalommal, de a feltámadásba vetett hittel tudatja, hogy Nagy József székesegyházi kanonok, nyugalmazott plébános életének 82., papságának 58. évében szentségekkel megerősítve 2018. december 10-én elhunyt.

Nagy József atya 1937. július 11-én született Kapuváron. Győrött szentelték pappá 1961. június 18-án. Segédlelkészként szolgált Fertőszentmiklóson, a soproni Szent György Plébánián, Győrszentivánon, valamint a győri Szent Imre Plébánián.

1979-ben már mint plébános került vissza Győrszentivánra, ahol egy teljes évtizeden át szolgálta a rábízottakat. 1989-től nyugalomba vonulásáig a magyaróvári plébánia vezető lelkipásztora volt: közel negyed évszázadon keresztül, hősies munkabírással, hosszú ideig káplán, kisegítő nélkül szolgálta a magyaróvári híveket.

Nyugdíjas évei alatt, 2013-tól 2017-ig templomunkban segített nagy készséggel a lelkipásztori feladatok ellátásában, rendszeresen misézett, gyóntatott. Tavaly júliusban még megköszönthettük József atyát 80. születésnapján, erről részletesen beszámoltunk honlapunkon is. Ez a fotó is a születésnapi szentmisén készült róla.

Amíg egészsége engedte, a székeskáptalan tagjaként szívesen részt vállalt a győri Nagyboldogasszony-székesegyház liturgikus szolgálatában is. A fiataloktól az idősebb hívekig, minden templomba járó felé volt egy-egy kedves szava, s a szentmisék mellett a gyóntatásban, a lelkivezetésben is nagy buzgalommal állt helyt. 

Az idei Advent már az Úr valóságos eljövetelét, az örök élet „Betlehemét” hozza el számára! 

József atyát december 18-án, kedden Kapuváron kísérjük utolsó földi útjára, a Fő téri Szent Anna-templomban 11 órakor kezdődő gyászmisét követően.

Az örök világosság fényeskedjék neki! Imádkozzunk érte!

 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!