Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Hirdetés (2018.11.04.)

Évközi 31. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten november 5-én, hétfőn Szent Imre hercegnek, templomunk védőszentjének, 9-én, pénteken a Lateráni Bazilika felszentelésének ünnepe, 10-én, szombaton pedig Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító emléknapja lesz.
 
November 5-én, hétfőn kezdődik meg az idei év Szent Imre ünneplése. Reggel 1/2 8-kor szentmise lesz a Szent Imre oltárnál. A szentmise után ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Az Oltáriszentség előtti folyamatos szentségimádásra szeretettel kérjük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait, imacsoportjainkat, közösségeinket és a kedves testvéreket. Délután 5 órakor közös szentórát tartunk a hívekkel. A szentségimádás a 3/4 6-kor kezdődő szentségi áldással és szentségeltétellel zárul.
 
November 5-én, az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik. A szentmise főcelebránsa és ünnepi szónoka Ferling György Nagylózsi plébános, ezüstmisés atya lesz. A szentmise végén ezüstmisés áldásban részesíti a kedves híveket. A szentmisét a Győri Hittudományi Főiskola rektorával, Dr. Reisner Ferenc atyával és 15 kispappal együtt fogjuk ünnepelni.
 
November 9-én, a szokott időpontban fogjuk látogatni az elsőpéntekes betegeket.
 
November 10-én, szombaton lesz a 12. alkalommal megrendezésre kerülő egész napos ifjúsági találkozónk a plébánián. A 7. - 8. osztályos és középiskolás, egyetemista fiatalokat 1/2 9-től várjuk találkozónkra, melynek mottója így hangzik: „Kapcsolódj!” Az ifjúsági találkozónk vendégszónoka Kerényi Lajos piarista szerzetes atya lesz. Mivel ez a nap néhány iskolában tanítási nap lesz, azoknak a fiataloknak, akik egész nap részt vesznek az ifjúsági találkozón, a plébánia hivatalos dokumentumot fog kiállítani a hiányzás igazolására.
Az ifjúsági találkozóval kapcsolatban kérjük az ügyes háziasszonyokat, hogy sós és édes sütemények elkészítésével szíveskedjenek támogatni programunk szervezését. Az elkészített süteményeket november 9-én, pénteken délután 5 órától a szentmise előtt vagy után szíveskedjenek behozni a sekrestyébe. Fáradozásukat előre is köszönjük.
 
 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!