Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2019.04.28.)

Isteni Irgalmasság vasárnapja és Húsvét 2. hete
 
Az elmúlt héten a Győri Szent Imre templom adott helyet a XII. Országos Orgonaverseny megrendezésének. A jeles esemény azért megtisztelő templomunk számára, hiszen az ország minden pontjáról ideérkezett fiatal tehetségek templomunk orgonáján mérhették össze művészi, és szakmai tudásukat és így országos viszonylatban is ismertté válik hangszerünk egyre szebb hangja és a teljes befejezés felé tartó elkészülése. Az Országos Orgonaversennyel kapcsolatos fotók megtekinthetőek honlapunkon.
 
Ma este 7 órakor a Cant’Art énekegyüttes húsvéti koncertje lesz templomunkban. A belépés ingyenes, adományaikat tisztelettel elfogadjuk templomunk javára.
 
Az előttünk álló héten április 29-én, hétfőn Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentjének ünnepe, május 2-án, csütörtökön Szent Atanáz püspök és egyháztanító emléknapja, május 3-án, pénteken pedig Szent Fülöp és Szent Jakab apostolok ünnepe lesz.
 
Május hónapban minden este a szentmisék előtt 3/4 6-kor közösen énekeljük a Loreto-i litániát. Az első ünnepélyes májusi litánia május 1-jén, szerdán lesz.
 
Május 1-jén, szerdán „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) címmel, Egyházmegyei Zarándoklat kerül megrendezésre a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Püspök atya szeretetteljes meghívását tolmácsolva kérjük a kedves híveket, hogy vegyünk részt minél plébániánkról minél nagyobb létszámban ezen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés jegyében szervezett lelki napon és Egyházmegyei Zarándoklaton. A zarándoklat délelőtt 10 órakor köszöntővel és előadással kezdődik, amelyet Fábry Kornél atya tart, majd ezt követi a 11:30-kor kezdődő ünnepi püspöki szentmise. A részletes program az egyházmegye honlapján tekinthető meg. 
 
Május 3-án, a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.
 
Május 5-én, vasárnap megkezdődnek az elsőáldozási szentmisék templomunkban. Jövő vasárnap a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium és Általános iskola 3. osztályos katolikus hittanosai, (Pozsgai Ági néni csoportjának tagjai) járulnak először szentáldozáshoz a délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében. Imádkozzunk az elsőáldozó gyermekekért és családjaikért.