Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Hirdetés (2016.06.19.)

Évközi 12. vasárnap és hét
 
Június 24-én, pénteken Keresztelő Szent János születésének főünnepe lesz.
 
Örömmel értesítjük azokat, akik Fuchs Tibor atya papszentelésén szeretnének részt venni, hogy megtelt az a 18 személyes busz, amelyet külön a szentelésre indítunk. Az autóbusz június 24-én, pénteken reggel 1/2 8-kor fog indulni a templom elől.
 
Nagy örömmel hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy Németh István eddigi peresznyei plébános atya, aki sok-sok éven át templomunk ministránsa is volt, augusztus 1-től plébánosi kinevezést kapott a Fertőszentmiklósi plébániára, ahol egyébként kápláni éveit is töltötte. Gratulálunk István atya új plébánosi kinevezéséhez, lelkipásztori munkájára pedig Isten áldását kérjük.
 
Nagy örömmel jelezzük, hogy Dr. Pápai Lajos kiérdemesült győri püspök, apostoli kormányzó augusztus 20-tól október 16-ig 2 hónapos lelkipásztori gyakorlatra plébániánkra helyezte Varga Gábor V. évfolyamos győri egyházmegyét kispapot. Fogadjuk őt szeretettel és imádsággal.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy június 27-én Szent László Király ünnepe lesz. Ebből az alkalomból szeretettel hívjuk a kedves testvéreket az Ünnepi szertartás sorozatra a Székesegyházba. A részletes program a következő:
 
Június 26. Vasárnap
18.00 - Püspöki szentmise; a Szent László-herma kihelyezése - Egyházzenei áhítat
 
Június 27. Hétfő
09.00 - Reggeli dicséret
12.00 - Napközi imaóra
17.00 - Esti dicséret
17.30 - Ünnepi koszorúzás a Szent László-domborműnél
18.00 - Ünnepi püspöki szentmise és körmenet a szokott módon és útvonalon. Ünnepi szentbeszédet mond Bíró László püspök, katonai ordináríus. A körmenet végeztével a Győri Filharmonikus zenekar ünnepi hangversenyt ad. 
 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!