Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2010.05.23.)

Pünkösd

Májusban minden este a szentmise előtt ¾ 6-kor énekeljük a lorettói litániát.

 

Ma Pünkösdvasárnap van. A bérmálási szentmise délután 4 órakor kezdődik. A bérmálás szentségét Dr. Rédly Elemér pápai prelátus atya szolgáltatja ki.

 

Május 24-én, Pünkösdhétfőn a szentmisék sorrendje a következő lesz: Reggel 730, délelőtt 1000, valamint este 1800 órakor.

 

Május 29-én, szombaton délután tartjuk templomunkban az első Győri Ifjúsági Zenei Találkozót. Ezen a találkozón a győri plébániák ifjúsági ének- és zenekarai 14 órától együtt énekelnek és imádkoznak. A zenei találkozót 17 órakor a fiatalok szentségimádása zárja. Ezen a szentségimádáson a fiatalok a lelki tisztaságért imádkoznak Martos Levente Balázs atya vezetésével. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Május 29-én, szombaton este a 6 órakor kezdődő szentmisét Tájmel Antal csornai plébános atya mutatja be. A szentmise után 7 órakor hívjuk ismét a testvéreket a Szentírás imádságos olvasására, a lectio divinára, melynek témája: „Neked adom a mennyek országa kulcsait…” (Mt 16,13-20)

 

Május 30-án, Szentháromság vasárnapján ¾ 9-kor tartjuk a tanévzáró szentmisét, a Te Deumot. Május 31-én, hétfőtől véget ér a hitoktatás a plébánián, de az iskolákban természetesen június közepéig tartanak a hittanórák.

 

Május 30-án, Szentháromság vasárnapján a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisét latin nyelven imádkozzuk.

 

Május 30-án, este a szentmise után szeretettel várjuk az újonnan felállított Képviselőtestület tagjait alakuló ülésre. Az új képviselőtestületi tagok levélben kapnak értesítést a képviselőtestületi ülés programjáról. Már most jelezzük a testvéreknek, hogy a Képviselőtestület eskütétele június 3-án, csütörtökön, a templomszentelés évfordulóján lesz az esti ünnepi szentmise keretében.

 

Június 2-án, szerdán zarándokutat szervezünk Pápa – Celldömölk – Sümeg útvonalon. A részvételi díj 3000 Ft/fő, mely az utazást és az idegenvezetés költségét foglalja magába. A részletek a faliújságon megtekinthetők.

 

Megjelent a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium Ének- és Zenekarának a Collegium Musicum-nak  Suscepimus című CD lemeze, melyen orgonán közreműködik Soós Gábor orgonaművész úr. Vezényel Kelemen Áron OSB. A CD megvásárolható az orgonaművész úrnál, vagy a sekrestyében, illetve az irodán a hivatalos órákban. A CD ára 2000 Ft.

 

Imádságos szeretettel köszöntjük mindazon testvéreinket, akik a héten ünneplik név- vagy születésnapjukat – A Jó Isten éltesse őket nagyon sokáig.