Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2010.06.06.)

Úrnapja

Úrnapja - Szent Erzsébet kiállítás - Jézus Szíve litánia - Utolsó bibliaóra - Hittantábor megbeszélés - Jézus Szentséges Szívének főünnepe - Ministránsok beöltözése - Képviselőtestületi megbeszélés - Templomszentelés évfordulója, új képviselőtestület eskütétele - árvízi gyűjtés - Hitvallás, Szent Imre értesítő - KÉSZ előadás

 

 

 

Ma Úrnapja van. Az ünnepi szentmise és a hagyományos körmenet az Erszsébet ligetben délelőtt 10 órakor kezdődik. Ezen a vasárnapon ½ 12-kor nem lesz szentmise.

 

Örömmel értesítjük a kedves testvéreket, hogy templomunkban kiállításra került Szent Erzsébet életútjának 40 tablóból álló sorozata. A képek mától több héten át  megtekinthetőek lesznek. Ma az esti szentmise után 7 órakor vetített képes előadás lesz Szent Erzsébet életéről.

 

Június hónapban az esti szentmisék előtt ¾ 6-kor imádkozzuk az Oltáriszentség jelenlétében a Jézus Szíve litániát.

 

Június 8-án, kedden este tartjuk az utolsó Biblia órát a nyári szünet előtt. Szeretettel várjuk a Biblia csoport tagjait.

 

Június 10-én, csütörtökön délután 5 órakor a hittantáboros gyermekek szüleinek megbeszélés lesz a templomban.

 

Június 11-én, pénteken Jézus Szentséges Szívének főünnepe lesz. Az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik.

 

Június 13-án, jövő vasárnap a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisében lesz az új, valamint a megbérmált ministránsok beöltözése.

Az esti szentmise után szeretettel várjuk a Képviselőtestület tagjait megbeszélésre a plébániára.

 

Június 3-án, csütörtökön ünnepeltük templomunk felszentelésének 67. évfordulóját, melynek alkalmából az újonnan felállított Képviselőtestület letette esküjét. A püspök atya kinevezése alapján 26 tagból áll a Képviselőtestület. Világi elnöke Tóth Imre, a templomgondnok Horváth Tibor, a jegyző Kanyóné Horváth Bernadett és a pénztáros Vaday Tamás. A tagok közül 21-en rendes tagok, 5-en pedig (a betöltött 70. év után) örökös tiszteletbeli tagokká léptek elő. A Képviselőtestület névsora megtekinthető a faliújságon, valamint a honlapunkon.

 

A Magyar Katolikus Karitász gyűjtést rendez az árvízkárosultak megsegítésére.  Az adományokat csekken vagy a karitász bankszámlájára tudják befizetni. A csekkek vasárnap délutántól megtalálhatók lesznek hátul az asztalon, a bankszámlaszám a faliújságon olvasható.

 

A második féléves újságelőfizetést június hónapban kérjük szíveskedjenek rendzezni sekrestyében.

 

Megjelent a Hitvallás júniusi száma, valamint a Szent Imre Értesítő összevont májusi-júniusi száma, mely tartalmazza az új Képviselőtestület névsorát, valamint a legfőbb nyári programjainkat.

 

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szeretettel várja az érdeklődőket június 9-én, szerdán este 6 órakor  Gilly Gyula és Szilvácsku Zsolt Hazánk újjáépítése emberközpontú politikával című előadására. Az előadás a Tanítóképző Főiskola Liszt Ferenc u. 17. számú épületében lesz.

 

Imádságos szeretettel köszöntjük mindazon testvéreinket, akik a héten ünneplik név- vagy születésnapjukat – A Jó Isten Éltesse őket nagyon sokáig.