Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2013.03.25)

Virágvasárnap

Elmarad a reggeli dicséret és a bibliaóra - szülői értekezlet - közös elsőáldozási búzaőrlés - előszenteltek liturgiája - olajszentelési mise a Bazilikában - a Szent Három Nap liturgiája templomunkban - Húsvétvasárnap és húsvéthétfő szertartásrendje

 

 

A nagyhéten és húsvét nyolcadában nem lesz reggeli dicséret, a templomot reggel 8 órakor nyitjuk.

 

Március 25-én, nagyhétfőn szeretettel várjuk a bérmálkozó fiatalok szüleit délután 5 órára a templomban tartandó szülői értekezletre.

Március 26-án, nagykedden délután 4 órakor szeretettel várjuk az elsőáldozó gyermekeket szüleikkel együtt a plébánia hittantermében tartandó közös elsőáldozási búzaőrlésre.

Március 26-án, nagykedden az esti dicséret elmarad. Az este 6 órai szentmise helyett görög katolikus szertartás lesz, az ún. előszenteltek liturgiája, amelyet Tóth András görög katolikus parókus vezet. Kedden este nem tartunk bibliaórát.

Március 28-án, de. 9 órakor püspöki Olajszentelési mise lesz a Bazilikában.

Március 28-án nagycsütörtökön templomunkban este 6 órakor kezdődik a Szentmise az Utolsó Vacsora emlékére. A szentmise keretében lesz a lábmosás szertartása, majd a mise végén oltárfosztás, illetve virrasztás Jézus búcsúbeszédének felolvasásával. Este 9 órakor Jeremiás siralmait énekeljük.

Március 29-én, nagypénteken de. 9 órakor imádkozzuk a keresztutat. A keresztút után megnyitjuk a Szentsírt. A templom egész nap látogatható lesz. Urunk Szenvedésének Ünneplése este 6 órakor kezdődik. Kérjük, hogy akik szívesen vállalkoznának a Szentsír őrzésére, iratkozzanak fel a hátul kitett lapon.

Március 30-án, nagyszombaton reggel 9 órakor a Szentsírnál imádkozzuk a reggeli dicséretet. A templom egész nap nyitva lesz. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy nagyszombaton este 6 órakor nem lesz szertartás a templomban. A Húsvéti Vigília mise este 8 órakor kezdődik a tűzszenteléssel. Urunk feltámadásának ünnepi szertartása végén tartjuk a hagyományos körmenetet.

Március 31-én, Húsvétvasárnap és április 1-jén, húsvéthétfőn a szentmisék vasárnapi rend szerint lesznek: 730; 845; 1000; 1130 és 1800 órakor. nagyszombaton az ünnepi szentmise és húsvétvasárnap a 730–as, valamint a 845-ös misék végén ételmegáldás lesz, vasárnap az esti szentmise előtt 1730-kor imádkozzuk az ünnepi esti dicséretet.