Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Beszámoló a ministránstáborról

A Szent Imre Plébánia immár 5. alkalommal táborozott a ministránsokkal. A ministránstábor helyszíne a csapodi Csalogány-táborozóhely volt. Jó magam még sosem jártam itt. Ez egy nagyon kellemes és csendes hely, szinte minden tekintetben megfelelő volt a táborozáshoz. Egy kedves házaspár, Józsi bácsi és Marika néni fogadott minket nagy szeretettel, és gondoskodtak rólunk ebben a három napban. Nem csupán testi táplálékkal láttak el minket, hanem a szellemi felüdülés nagy részét is ők biztosították. A 16 fős kis csapat a megérkezés után birtokba vette szálláshelyét és egyből belevetette magát a játék nagy örömébe. Elsőként a vikingsakk került terítékre. A játék újdonsága engem is magával ragadott. Majd számháború következett, amiben mi, táborvezetők szintén részt vettünk. A napot az esti szentmise, mint közös hálaadás zárta, amelyet Márk atya celebrált a ministránsok nagy örömére. Az elalvás már nem ment olyan könnyen, mint a többi program.

 

Másnap Bödösmajorra látogattunk. Itt erdei lovaskocsikázáson vettünk részt és a bátrabbak kipróbálhatták a lovaglás „művészetét”. A ministránssereg, mint a farkas, kiéhezve érkezett vissza a táborba. Az étkezés után kézművességgel, majd szentmisével folytatódott a program. A szentmisét ezúttal Tamás atya mutatta be, és buzdított minket felemelő szavaival. Vacsoránk Józsi bácsi és Marika néni jóvoltából tűzön sütött virsli és szalonna volt paprikával, hagymával és paradicsommal. A kézművesség ezután is folytatódott lámpafénynél. Szebbnél szebb munkák születtek, és néhányan meg is ajándékozták egymást.

Az utolsó nap Kapuváron telt. Meglátogattuk Radó Tamás atyát, aki bemutatta a Szent Anna templomot. A plébánia udvarán lehetőségünk nyílt egy kis csocsóra és ping-pongra. Ezután következett a várva várt strandolás. Mindannyiunknak jólesett megmártózni a vízben, bár nem volt az a rettenetes hőség. A kisebbek számára a csúzda jelentette a legnagyobb sikert. János egy órára rendelt nekünk finom tejfölös sajtos lángost, ami igazán laktató volt. Természetesen mondani sem kell, hogy Réka, megbízott fotósunk szünet nélkül „csattogtatta” gépét. Szentmisével zártuk a ministránstábort.

Hála Istennek, hogy mindenki jól érezte magát és nem történt semmi probléma. Váljék mindannyiunk javára és Isten dicsőségére ez a ministrántábor is, akárcsak a többi.

 

Benkó Attila