Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2012.06.24)

Keresztelő Szent János születése (évközi 12. vasárnap)

Szent László ünnepe - Mogyorósi Márk atya kinevezése Kapuvárra - Márk atya újmiséje templomunkban - Benkó Attila lelkipásztori gyakorlata - hittantábor - Péter-fillér-gyűjtés

 

Június 27-én, szerdán Szent László napi ünnepi rendezvények lesznek a Bazilikában. Ezen az ünnepen a Szent Jobb is Győrbe látogat, mely 9 órától 17 óráig szabadon látogatható a Székesegyházban. Ezen a kiemelt ünnepen egyházközségünk nagy létszámmal szeretne részt venni. A részletes program a faliújságon megtekinthető. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki csak teheti, jöjjön el az este 6 órakor kezdődő szentmisére és körmenetre. Ezen a napon templomunkban reggel 7 órakor tartjuk a szentmisét, este nem lesz szentmise.

A kedves testvérekkel ezúton szeretnénk tudatni, hogy püspök atya Mogyorósi Márk atyát augusztus 1-től kinevezte a kapuvári Szent Anna plébánia káplánjává. Márk atya első szentmiséjét a Szent Imre templomban július 1-jén, jövő vasárnap, délelőtt 10 órakor mutatja be. Ez a szentmise egyúttal alkalom lesz a Márk atyától való elbúcsúzásra is. Jövő vasárnap nem lesz ½ 12 órakor szentmise templomunkban. Kérjük, hogy aki július 1-jén a ½ 12 órás szentmisére miseszándékot jelentett be, jelentkezzen az irodán, vagy a sekrestyében.

Örömmel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy augusztus 18- október 13-ig lelkipásztori gyakorlaton vesz részt plébániánkon Benkó Attila győri egyházmegyés kispap. Fogadjuk őt szeretettel!

Július 1-jén, vasárnap délután kezdődik a Szent Imre Plébánia hittanos gyermekeinek tábora. Gyülekező a templom előtt a gyermekeknek délután ½ 4-kor, indulás 4 órakor. Ebben az évben igen szép számban, nyolcvanan veszünk részt Balatonszepezden nyári táborunkban. Kérjük a kedves híveket, hogy amennyiben módjukban áll, az igen megemelkedett költségekre való tekintettel támogassák anyagi hozzájárulásukkal a hittanos gyermekek táborát. Adományaikat a kitett perselyben helyezhetik el, amiért előre is köszönetet mondunk.

Jövő vasárnap minden szentmisén Péter-fillér gyűjtést tartunk. Adományukat előre is köszönjük.

Imádságos szeretettel köszöntjük mindazon testvéreinket, akik a héten ünneplik név- vagy születésnapjukat – a jó Isten éltesse őket nagyon sokáig. Az előttünk álló nyári szünidőre mindenkinek jó pihenést és kikapcsolódást kívánunk.