Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

2010. június 21-25: Hittantábor Balatonszepezden

Június 21. és 26. között egy felejthetetlen tábort töltöttünk 93-an Balatonszepezden. A Napot ugyan ritkán láttuk, de ez nem szegte kedvünket: vezetőink gondoskodtak játékokról, csapatversenyekről, a társaság révén pedig állandó volt a nyüzsgés.

A papság évéhez kapcsolódóan az idei tábor a papság jegyében telt. A hét csapat is ennek megfelelően kapott nevet: kispapok, káplánok, plébánosok, püspökök, érsekek, bíborosok és pápák. A feladatokért Vatikáni Valutát nyerhettünk, majd ezeket beválthattuk gombokra, amik felvarrása reverendákra szintén a mi feladatunk volt. A hét folyamán megismerkedtünk a pápaválasztás rejtelmeivel, összeállítottuk a szeminárium napirendjét, sőt, még tanácsokat is adtunk az új plébánosnak. Összemérhettük erőnket, kreativitásunkat, ügyességünket, felfedeztük Tapolcát, megtudtuk a fontos tulajdonságait a legek emberének. Volt részünk beltéri és szabadtéri tábortűzben és vadásztunk az elrabolt Ági nénire is. A strandot is meglátogattuk hidegben és kevésbé hidegben, de a fürdés sem maradt el: a pápai élményfürdő adott otthont a lubickolásnak.

A tábor a legfiatalabbak győzelmével zárult: a kispapok annyi gombot gyűjtöttek, hogy már nem fért el a reverendájukon. Gratulálunk nektek – és persze minden más csapatnak is! (Jövőre mi győzünk!)

Beszámoló és fényképek: Bogdán Réka

 

2010. június 21-25 között került megrendezésre a 2010-es hittantábor a Szent Imre egyházközség és a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ katolikus hittanosai számára. A 84 táborozó gyermek az általános iskola 1. osztályától a középiskolás korosztályig képviseltetett. A tábor a papság jegyében zajlott. Pozsgai Ági néni szórakoztató, játékos ügyességi és elméleti feladatokat állított össze, melyeken keresztül a „Kispapok”, „Káplánok”, „Plébánosok”, „Püspökök”, „Érsekek”, „Bíborosok” és „Pápák” csapata összemérhette tudását. Az egyes csapatok pontozása is kapcsolatban volt az egyházzal. Nálunk a tábor ideje alatt az érvényes fizetőeszköz a Vatikáni Valuta volt, amit a csapat színének megfelelő reverendagombra lehetett beváltani. Fő cél volt, hogy a tábor végére a csapatok reverendái a felvarrt gombokkal begombolhatók legyenek.
Hittanos tábor lévén a sok szórakozás mellett nem feledkeztünk el a lelki felüdülésről sem. A szentmiséket Balázs Tamás atya tartotta.
A rossz idő sem szegte kedvét a táborozóknak és kísérőiknek, hiszen sokat játszottunk, barátokat szereztünk, kirándultunk Tapolcára és fürödtünk a pápai élményfürdőben.

Köszönjük a szervezőknek a tábor sikeres és eredményes lebonyolítását.

Beszámoló: Harasztiné Bársonyosi Ágnes