Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Nagyheti összefoglalók

Az idei évben a nagyhét szertartásairól videó összefoglalók készültek a honlap látogatói számára. A húsvéti időben, a feltámadás fényében talán más szemmel, de érdemes visszatekintenünk Virágvasárnap és a Szent Három Nap eseményeire. Ebben segíthetnek a következő videófelvételek. A felvételek nagy felbontásúak, ezért érdemes nagyobb méretben nézni meg azokat.

A nagyheti szertartásokat a hét történéseit összefoglaló Aranymiatyánk vezette fel, Kurucz Borbála és Soós Gábor előadásában:

 

A cikk folytatódik, kattintson a "Bővebben..." feliratra!

 

 

A virágvasárnapi liturgia a barkaszenteléssel és az ünnepélyes bevonulással kezdődött:

 

Nagycsütörtökön az ünnepi szentmisén az utolsó vacsorára emlékeztünk, az ünnepélyes kezdéstől a lábmosás szertartásán keresztül egészen a már a gyászt előrevetítő oltárfosztásig.

 

Nagypénteken Jézus kereszthalálát ünnepeltük, a néma bevonulással és leborulással kezdődő szertartással, melynek csúcspontja a Szent Kereszt előtti hódolat.

 

Húsvét vigiliája már a feltámadást ünnepli, a tűzszenteléstől és a húsvéti gyertya meggyújtásától a húsvéti öröméneken és az olvasmányokon át egészen a körmenetig.