Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

A Szent Imre Schola a pápai szentmisén (2023.04.30.)

Ferenc pápa Kossuth téri szentmiséjén 312 fős kórus teljesített szolgálatot, ebből 122 fő képviselte a magyarországi egyházmegyéket. A Szent Imre Schola, kiegészülve nyúli barátainkkal, 9 fős csapattal vehetett részt az ünnepi szentmisén, s nagy örömünkre a felkészülés során két kispap is csatlakozott hozzánk. Az "itthoni" és a gazdagréti összkari próba után szombaton közösen vettünk részt a helyszíni főpróbán, s így érkezett el a pápalátogatás harmadik napja, a látogatásra a koronát feltevő ünnepi pápai szentmise.

Leírhatatlanul csodálatos érzés volt Krisztus helytartójának, a mai Péternek elénekelni Liszt Ferenc Tu es Petrusát a bevonulásra: "Te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, és a pokol kapui nem vesznek erőt rajta."

Előtte szebbnél szebb egyházzenei tételekkel segítettük a szentmisére történő ráhangolódást, majd a szentmisén vezettük a nép énekét, dicsőítettük Istent, együtt imádkoztunk a jelenlevőkkel és mindazokkal, akik közvetítésben tudtak bekapcsolódni a liturgiába.

Felemelő, csodálatos élmény volt részesévé válni ennek a zenei szolgálatnak, ugyanakkor meghatározó élmény volt találkozni azokkal a karnagyokkal is, akik vezényelték a kórust és az Operaház kiváló zenekarát. A karnagyok közül többekkel még közös fotót is készíthettünk, így is maradandóvá téve a nap élményét.

Köszönjük, hogy ott lehettünk, köszönjük a közös készülés, a találkozások és különösen az ünnep szentmisén való részvétel zenei és lelki élményét!

Tartsd meg, Isten, Szentatyánkat, Krisztusnak helytartóját!

Vaday Tamás
 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!