Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.04.02.)

Virágvasámap és Nagyhét

A nagvheti szertartások rendje:
 
Április 03-án, Nagyhétfőn, 04-én, Nagykedden és 05-én, Nagyszerdán lesz a Szent Imre templomban a nagyböjti lelkigyakorlatunk. A lelkigyakorlatot Tájmel Antal atya, a Szent Anna Plébánia plébánosa vezeti. A lelkigyakorlat minden napján a 18 órakor kezdődő szentmisén, lelkigyakorlatos szentbeszéd lesz, a szentmise előtt 17 órától és a szentmise alatt pedig szentgyónási lehetőség.
 
Április 06-án, Nagycsütörtökön, 18 órakor kezdődik a Szentmise az Utolsó Vacsora emlékére. A szentmise keretében megtartjuk a liturgikus előírásoknak megfelelően a lábmosás szertartását. A szentmise végén az Oltáriszentséget átvisszük őrzési helyére, majd Jézus búcsúbeszédét olvassuk, amit rövid csendes szentségimádás követ. Este 9 órakor (21 órakor) szeretettel várjuk a kedves testvéreket Jeremiás Siralmainak éneklésére, virrasztásra az Úrral az éjszakában.
 
Április 07-én, Nagypénteken, délután 3 órakor (15 órakor) kezdődik Az Úr Szenvedésének Ünneplése. Nagypénteken a rendelkezések értelmében csak egy szertartás lesz templomunkban, melynek végén megnyitjuk a Szentsírt. Szeretettel hívunk mindenkit este 6 órára (18 órára) a Székesegyházhoz, ahonnan indul a nagypénteki városi keresztút.
 
Április 08-án, Nagyszombaton, este 8 órakor (20 órakor) kezdődik a Vigília szentmise, tűzszenteléssel, a fény liturgiájával és a keresztvíz megáldása illetve a keresztelési fogadalom megújítása után az Eucharisztia megünneplésével, amelynek végén tartjuk a feltámadási körmenetet és az ételszentelést. Nagyszombaton, április 08-án, este 6 órakor (18 órakor) nem tartunk szentmisét a templomban. Nagyszombaton reggel 8 órától látogatható lesz a Szentsír a 20 órakor kezdődő szertartásig.
 
Április 09-én, Húsvétvasárnap a szokott rend szerint lesznek a szentmisék, reggel 1/2 8-kor, délelőtt 9 és 11 órakor, valamint este 6 órakor. A reggel 1/2 8-kor és 9-kor kezdődő szentmisék végén, az éjszakai szertartáshoz hasonlóan, megáldjuk a húsvéti ételeket (sonka, tojás, kalács), amelyeket kérjük, hogy a szentmise elején helyezzenek ki az erre a célra előkészített asztalra.
 
Április 10-én, Húsvéthétfőn 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 11 órakor, valamint este 18 órakor.
 
Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy az iroda április 03-tól április 17-én, hétfőig zárva lesz. Az ünnepek alatt nem lesz lehetőség hivatalos ügyintézésre.