Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Szent Imre herceg főünnepe (2022.11.05.)

Az idei évben templomunk védőszentjét a korábbi évtizedektől eltérően egyetlen napon ünnepeltük. Reggel fél 8 órakor Tamás atya mutatott be szentmisét a Szent Imre oltárnál, ezután kezdődött az egész napos szentségimádás az Oltáriszentség ünnepélyes kihelyezésével. Hencz Márton diakónus vezette 17 órától a közös szentórát, amely ünnepélyes szentségi áldással és szentségeltétellel zárult.

Az este 6 órai ünnepi szentmisén a győri Brenner János Hittudományi Főiskola kispapjai teljes létszámban részt vettek. A szentmisét a Szeminárium jelenlegi spirituálisa, Bognár István atya és Kálmán Imre korábbi prefektus (jelenleg az Apor Vilmos Iskolaközpont iskolalelkésze) mutatta be, akiket 25 évvel ezelőtt együtt szentelt pappá Dr. Pápai Lajos megyéspüspök, s akik most a szentmise végén közösen részesítették ezüstmisés áldásban a szép számban megjelent szent imrés híveket. Különleges élmény volt, hogy a szentmise mindkét olvasmánya és az evangélium is énekelt formában szólalt meg kispapjaink előadásában.

A szentmise után Tamás atya és a schola vezetésével közösen imádkoztuk, énekeltük Szent Imre matutinumát (olvasmányos imaóráját), majd a templom előtti Szent Imre szoborhoz kivonulva gyújtottunk mécseseket a szobor talapzatán.

A képre kattintva tekintsék meg fotógalériánkat!

 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!