Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.10.30.)

Évközi 31. vasárnap és hét
 
November 1-jén, kedden Mindenszentek főünnepe, 2-án, szerdán Halottak napja, 4-én, pénteken Borromeo Szent Károly püspök emléknapja, 5-én, szombaton pedig Szent Imre herceg főünnepe lesz.
 
November 1-jén, keddtől november 5-én, szombatig ünnepi hét lesz plébániánkon. Az ünnepi hét szertartásrendje a következő lesz:
 
November 1-jén, kedden, Mindenszentek főünnepén, templomunkban délelőtt 1/2 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor lesznek a szentmisék. Az esti szentmise után közösen imádkozzuk a halottakért végzett Olvasmányos imaórát. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, arra, hogy Mindenszentek főünnepe parancsolt ünnep, ezért a szentmisén való részvétel a vasárnapokhoz hasonlóan kötelező.
 
November 2-án, szerdán, Halottak napján, az altemplomban délelőtt 9 órakor, az urnakertben délután 4 órakor, a templomban pedig este 6 órakor váijuk a híveket a szentmisékre. Az szentmisék végén közösen imádkozzuk a Lucemáriumot, az altemplomban és az umakertben pedig a halottakért bemutatott szentmiséink végeztével megáldjuk a sír- és urnahelyeket.
 
November 5-én, szombaton, Szent Imre herceg főünnepén lesz templomunk búcsúja:
  • Reggel 1/2 8-kor szentmise lesz a Szent Imre oltárnál.
  • A szentmise után ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Az Oltáriszentség előtti folyamatos szentségimádásra szeretettel kérjük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait és a kedves testvéreket. Kérjük, hogy a bejáratnál elhelyezett lapokon iratkozzanak fel azok, akik a nap folyamán fél órára vállalni tudják az Oltáriszentség imádságos őrzését.
  • 17 órakor közös szentórát tartunk a hívekkel. A szentórát Hencz Márton diakónus atya vezeti, aki közel két hónap lelkipásztori gyakorlaton vett részt plébániánkon. A szentségimádás a 3/4 6-kor kezdődő szentségi áldással és szentségeltétellel zárul.
  • Az ünnepi szentmise 18 órakor kezdődik. A koncelebrált szentmisét a Győri Brenner János Hittudományi Főiskola elöljáróival és kispapjaival együtt fogjuk ünnepelni. A szentmise főcelebránsa Bognár István spirituális atya, ünnepi szónoka pedig Kálmán Imre atya, az Apor Vilmos Katolikus Iskola és Kollégium lelkésze lesz. Az ünnepi szentmise végén a két jubiláns atya ezüstmisés áldásban részesíti a kedves testvéreket.
  • A szentmise után közösen imádkozzuk a matutinumot, vagyis az Olvasmányos imaórát Szent Imre tiszteletére.
Október 28-án szombattól november 6-án, vasárnapig, az ünnepekre való tekintettel, az altemplom és az urnakert reggel 8 órától este 8 óráig lesz nyitva.
 
Október 31-november 7-ig zárva lesz az iroda. Az ünnepi héten nem tartunk hivatalos órát az irodán. Temetéssel kapcsolatos ügyintézés telefonon történt előzetes egyeztetés után lehetséges.
 
November 4-én, pénteken a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.