Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hittantábor 2022

Győri Szent Imrés hittantábor Boldog Batthyány-Strattmann László védelme alatt

„Boldog akkor leszel, ha másokat boldoggá teszel.”

 

A tábor elején, amikor megérkeztünk, csak figyeltük, hogy a kicsik és nagyok mekkora csomagokkal érkeztek a táborba. Mindenki pakolta a nehezebbnél nehezebb bőröndöket, táskákat. Utólag belegondolva „a csomagjaink” jól szimbolizálják a magunkkal hozott terheket, problémákat, fájdalmakat, melyeket cipelünk magunkkal.

A tábor fővédnöke idén Boldog Batthyány-Strattmann László doktor úr volt, aki földi élete során orvosként rengeteg rászorulót gyógyított meg és segített enyhíteni a fájdalmaikat illetve vinni „a csomagjaikat”. A hittantáborban érezhetően folytatta orvosi hivatását a Mennyországból, és lelki sebeinket is nagy szeretettel gondozta.

Az idei tábor fő témája a szent életű doktor példaértékű élete volt, melyhez szorosan hozzákapcsolódik a gyógyítás, a gyógyulás, és ezek adták heti feladataink tematikáját is.

Ahogyan a különböző betegségekre különböző gyógymódokat adnak az orvosok, úgy mi is a különböző gondjainkra különböző válaszokat kaptunk. Volt, aki egy mosolytól, egy öleléstől, egy bíztató szótól, apró figyelmességtől vagy egy üzenettől egy dobozon kapta meg a választ. A szeretet gyógyító ereje által mi mind orvosságot kaptunk a bajainkra.

Sajnos, ahogy a gyógyszerek sem oldanak meg minden problémát, úgy a mi problémáink sem oldódtak meg villámütésre, azonban a fájdalmaink enyhültek és megindulhattunk a gyógyulás felé vezető úton. Reményt kaptunk a gyógyulásra. „Csomagjaink könnyebbek lettek”, lelkünk háborgó tengere csillapodott.

A tábor tele volt vidámsággal, nevetéssel és szeretettel. A játékok, a színes és változatos feladatok gyógyító erőként járták át a résztvevők lelkét. A mindennapi balatoni pancsolás  pedig felüdítette testünket s lelkünket a nyári forróságban, azonban a  tábor legnagyobb ajándéka egyértelműen az AMIT doboz volt. Ez egy olyan doboz, amibe azon problémákat helyezzük, Amiknek Megoldása Istenre Tartozik. Mindenki elképzelhet vagy elkészíthet magának egy ilyen dobozt, és beleteheti a gondjait, bajait, odaadhatja a minket végtelenül szerető Mennyei Atyának. Az idei hittantábor üzenete az AMIT dobozon olvasható üzenet volt. Vigyük tovább!

Végül az üzenet a dobozon, amit Pozsgai Ági néni fogalmazott meg:

Drága Gyermekem!

Ne félj, én minden gondoddal foglalkozom. Kérlek, jegyezd meg ezt nagyon jól! Ha megtörténne, hogy az élet egy számodra nagyon nehéz, - sőt talán úgy érzed - kezelhetetlen helyzetet hoz magával, ne kíséreld meg annak megoldását. Nyugodtan tedd be az  A M I T dobozba. (= Aminek Megoldása Istenre Tartozik)

Hidd el, az általam megfelelőnek tartott időben meg fogom oldani. Amint a dobozba helyezted, ne időzz többé fölötte!

És amit sose feledj: Nagyon-nagyon szeretlek!

Mennyei Atyád

 

A beszámolót írta: Tóth Zsófia és Szentmártoni-Borsó Bence