Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Gyirmót - Hirdetés (2022.04.10.)

Virágvasárnap és Nagyhét

A nagyheti szertartások rendje:

Április 11-én, Nagyhétfőn, 12-én, Nagykedden és 13-án, Nagyszerdán lesz templomunkban a nagyböjti lelkigyakorlat. A lelkigyakorlatot Attila atya, Csaba atya és Tamás atya vezeti. A lelkigyakorlat minden napján, a 16.30 órakor kezdődő szentmise keretében, lelkigyakorlatos szentbeszéd lesz, alatta pedig szentgyónási lehetőség.

Április 14-én, Nagycsütörtökön, délután 5 órakor (17 órakor) kezdődik a Szentmise az Utolsó Vacsora emlékére. A szentmise végén az Oltáriszentséget átvisszük őrzési helyére, majd Jézus búcsúbeszédét olvassuk, amit rövid csendes szentségimádás követ.

Április 15-én, Nagypénteken, délután 3 órakor (15 órakor) kezdődik Az Úr Szenvedésének Ünneplése. Nagypénteken a rendelkezések értelmében csak egy szertartás lesz templomunkban, melynek végén megnyitjuk a Szentsírt. Szeretettel hívunk mindenkit este 18 órára Győrbe, a Székesegyházba, a városi keresztútra.

Április 16-án, Nagyszombatoneste 8 órakor (20 órakor) kezdődik a Vigília szentmise, amelynek végén tartjuk a feltámadási körmenetet és az ételszentelést. Nagyszombaton reggel 8 órától látogatható lesz a Szentsír a szertartás kezdetéig.

Április 17-én, Húsvétvasárnap és 18-án, Húsvéthétfőna szokott rend szerint délelőtt 10 órakor lesz a szentmise. Húsvétvasárnap a 10 órakor kezdődő szentmise végén is lesz ételmegáldás.

Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy az iroda április 13-án szerdától április 21-én, szerdáig zárva lesz.