Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hittantábor 2021

Szent József műhelyében

Az idei év táborában a csendes Szent Józsefnek a Szent Szűz jegyesének óvó karjai vártak minket apai szeretetével, hogy megtapasztalhassuk a szent család életének szeretetteljes légkörét.

Átélhettük lelkünkben Szent József törődésének csodáját, mely szinte észrevétlenül lopózik lelkünk otthonába. A legtöbbször ez a gondoskodó, rejtett szeretetet a hétköznapjainkban szinte láthatatlan. Nem ismerjük fel, alig vesszük észre. A tábor felhívta a figyelmünket arra, hogy ha belegondolunk ennek a hiányába, akkor rádöbbennünk milyen sokat jelent ez számunkra. Az elmúlt nehéz év küzdelmeit, a találkozások hiányának fájdalmas csendjét pillanatok alatt nyüzsgő, örömteli gyerekhad vidám kacaja törte meg, mint ahogyan a fény megtöri a sötétséget.

A szálláshelyre való megérkezés és a kiadós vacsora után a táborozókat csapatokba osztottuk, melyek neveiket Szent József szakmájában, az ácsmesterségben használatos szerszámokról kapták. A következő napokban a táborozók izgalommal telve, kíváncsian várták a sokszínű, kreatív, játékos feladatokat. A fő cél egy otthon megépítése volt a Szent Család számára, melynek alkotóelemeit a feladványok megoldásával lehetett összegyűjteni.

A kihívások olykor ügyességet, nyers erőt igényeltek, más megoldandó rejtvényhez az agyat kellett jól megtornáztatni, de előfordult olyan próbatétel, mely során a művészi véna és kreativitás jelentett előnyt.

A délelőtti élményekkel teli verseny után jól esett az ebéd és a jól megérdemelt lazítás a strandon, ahol a gyerekek vidáman pancsolva hódították meg a magyar tenger hullámait. A gyerekek várva várt programja volt az éjszakai túra, ahol a sötétségbe burkolózott erdő rejtélyes titkos talányait kellet megfejteni. Ennek a programnak a szervezésébe a fiatalok is bekapcsolódtak, az előkészítésében nagy lelkesedéssel kreatív ötletekkel vettek részt.

A hét kirándulása során megtekinthettük Balatonfüred látványosságainak egy részét: a kerektemplomot, a Jókai Mór emlékházat és a Vaszary galériát. A Tagore sétány platánfái alatt fagylalttal hűsíthettük magukat, miközben csodálhattuk a Balaton habjain vidáman táncoló napfényt.

A tábor során az elcsendesedésre is voltak alkalmak, melyek során Szent Józsefre bíztuk kéréseinket, vágyainkat, reményeinket, hogy álmodja meg azokat és járjon közbe érettünk Istennél.

A közelmúlt eseményeinek tükrében még értékesebbé váltak az együtt töltött pillanatok és a barátságok még szorosabbá fűződtek össze.

Szent József szemlélődő szeretetének ölelő karjaiban igazi lelki feltöltődés volt a tábor