Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Hirdetés (2021.01.03.)

Karácsony utáni 2. vasárnap és karácsonyi idő
 
Január 4-én, hétfőtől a szokott időpontokban lesznek a hivatalos órák az irodán.
 
Január 6-án, szerdán, Urunk Megjelenésének főünnepe lesz. Vízkereszt napján a katolikus egyházban parancsolt főünnep van. Ezen a napon, a szentmisén való részvétel a vasárnaphoz hasonlóan kötelező. Vízkereszt főünnepén 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor. Az este 6 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében tartjuk a vízszentelés szertartását.
 
Január 10-én, jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepe lesz. Urunk megkeresztelkedésének ünnepével véget ér a karácsonyi idő.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy január 12-én, kedden lesz templomunkban a szentségimádás. Reggel 1/2 8-kor szentmisét mutatunk be, majd az ezt követő szentségkitétel után folyamatosan kérjük a kedves testvéreket az Oltáriszentség előtti egyéni szentségimádásra. Délután 5 órakor közös szentóra kezdődik, majd este 17:45-kor lesz a szentségi áldás és az Oltáriszentség ünnepélyes eltétele. Kérjük, hogy a hátul elhelyezett lapon szíveskedjenek feliratkozni az Oltáriszentség őrzésére.
 
Az ünnepek elmúltával ismét szeretnénk helyreállítani az altemplom és az urnakert alapszabályzatában meghatározott rendjét. Kérjük a kedves testvéreket, hogy január 10-ig a karácsonyi díszítéseket és mécseseket az urnakertben hozzátartozóik sírja elől, szíveskedjenek áthelyezni az erre a célra kijelölt helyekre. Emlékeztetjük a kedves testvéreket, hogy az urnakerti táblára a szabályzat értelmében tilos bármit felragasztani, felakasztani, továbbá az urnakertben és az altemplomban csak az erre a célra kialakított helyen szabad mécsest gyújtani. Január 10-től az altemplom és az urnakert rendjét a plébánia visszaállítja.

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!