Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hiba György SJ újmiséje (2020.09.20.)

2020. szeptember 12-én szentelte pappá Budapesten a jezsuiták Jézus Szíve tiszteletére szentelt templomában Hiba Györgyöt Erdő Péter bíboros. Nagy öröm számunkra, hogy egy héttel később már "itthon", a Szent Imre templomban köszönthettük "Gyuri atyát", hiszen a Szent Imre plébániáról indult hivatása útjára. A vasárnapi ünnepi szentmisén Tamás atya volt az ünnepi szónok, a prédikációt természetesen elsősorban az újmisés György atyához intézte. Az áldás előtt Tamás atya külön is köszöntötte az újmisést és ajándékul átadta neki a templom szentelését megörökítő mozaik alkotás egyik csempéjének másolatát, amely a Jó Pásztort ábrázolja (ahogy György atya is a Jó Pásztor egy ábrázolását választotta újmisés szentképéhez). György atya köszönő szavai után az egész közösséget, majd a híveket külön-külön is újmisés áldásban részesítette.

A szentmisén templomunk scholája Balogh Eszter vezetésével végezte a zenei szolgálatot, amelynek kiemelt tétele volt Marco Frisina Anima Christi c. műve, amelynek szólóját Engelhardt Róza énekelte, a szentmisén Soós Gábor szólaltatta meg az orgonát. Az Anima Christi Szent Ignáchoz köthető imádság, amelyet sok helyen rendszeresen imádkoznak a szentáldozás után, magyar szövege: Krisztus Teste, szentelj meg engem... Ez a felvétel kíséri a fotókból összeállított videót.