Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Online szentmise közvetítések

Mivel a Püspöki Konferencia rendelkezése értelmében nyilvános liturgiát a járványra tekintettel nem tartunk templomunkban sem, a következőkről tájékoztatjuk a Kedves Testvéreket:

Az eddigi miserendnek megfelelőn minden szentmise bemutatásra kerül templomunkban a már felvett miseszándékok szerint, de a szentmisén való személyes részvételre nincs lehetőség, azokat a miséző pap a hívek részvétele nélkül, sine populo mutatja be. A szentmisékbe való bekapcsolódás érdekében valamennyi szentmiséről élő közvetítést adunk a Szent Imre Facebook-oldalán: 

https://www.facebook.com/szentimregyor/

Az online közvetítések az eddigi miserend szerint minden este 6 órakor, vasárnap reggel 1/2 8-kor, 3/4 9-kor, 10 órakor, fél 12-kor és este 6 órakor kezdődnek. A 3/4 9-kor kezdődő szentmise továbbra is diákmise lesz, a gyermekeknek szóló szentbeszéddel.

Bár az online szentmisén nem tudunk szentáldozásban részesülni, lehetőségünk van lelki áldozásra. Ehhez a Püspöki Konferencia a következő imát ajánlja:

Jézusom! Hiszem, hogy jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben. Mindennél jobban szeretlek, és vágyom rá, hogy a lelkembe fogadhassalak. Mivel most nem tudlak szentségi módon magamhoz venni, jöjj, legalább lelki módon, a szívembe! Magamhoz ölellek, mintha már ott lennél, és teljesen egyesítem magamat Veled. Ne engedd, hogy elszakadjak Tőled! Ámen.

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!