Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Rádiós miseközvetítés - 2019.09.15.

Hosszú évek után ismét rádiós közvetítés helyszíne volt templomunk. Szeptember 15-én a Magyar Katolikus Rádió és a Kossuth Rádió a győri Szent Imre templomból közvetítette a vasárnapi szentmisét. 

A rádiósok kérésére a 3/4 9-es diákmisét nem a templomban tartottuk, hogy a technikát elő tudják készíteni, hanem a kicsit hűvös, de ragyogó őszi reggelen a templomkertben. Ahogy Tamás atya is utalt rá, nem ez volt az első szentmise a templomkertben, egyről még fotó is készült évekkel a szentelés előtt, akkor a plébánia erkélyén volt az oltár, ezt ma a tekintélyesre nőtt fenyő miatt nehéz lett volna megismételni, de így is nagyon hangulatos környezetben csendült fel a gitáros ének- és zenekar muzsikája: Gyere, kicsi barátom... 

A híreket követően pontosan 10:04 perckor szólalt meg a csengő és kezdődött a rádiós szentmise, amelynek homíliájában Tamás atya Dosztojevszkij halálos ágyán elmondott utolsó szavaiból kiindulva magyarázta a mai nap evangéliumát: az elveszett juhról és az elveszett drachmáról szóló jézusi példabeszédet. A szentmisén természetesen Soós Gábor orgonaművész szólaltatta meg a hangszerek királynőjét, a schola pedig Simonné Braun Ildikó vezényletével énekelte a nap liturgikus énekeit.

Mindkét szentmise képeit megtekinthetjük a képekre kattintva megnyíló fotóalbumban, a linkre kattintva pedig a Magyar Katolikus Rádió honlapján a teljes szentmise felvételét meghallgathatjuk.

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!