Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Hirdetés (2018.12.30.)

Szent Család vasárnapja és Karácsony 2. hete
 
Ma, Szent Család Vasárnapján, este a 6 órás szentmise végén tartjuk a családok megáldását.
 
December 31-én, hétfőn, Szilveszter napján, az este 6 órakor kezdődő szentmisében tartjuk az év végi hálaadást.
 
Január 1-jén, kedden, Újév napján a vasárnapi rend szerint lesznek a szentmisék.
 
Január 1-től, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezésének értelmében, a stóladíj szabás az előjegyzett szentmisékre illetve szertartásokra a következőképpen fog alakulni:
  • Orgonás szentmise: 3.000 Ft
  • Orgonás esküvő: 30.000 Ft
  • Temetés kántorral: 25.000 Ft
Az idei évben 2019-re előjegyzett és a régi díjszabás szerint kifizetett szentmisék különbözetét utólag nem szükséges megtéríteni.
 
Január 1-től változás lesz az altemplomban és urnakertben bérelt sírhelyek visszaváltásával kapcsolatban. Az altemplomi és urnakerti sírhelyek visszaváltásának lehetősége a Plébániai Tanácsadó Testület döntése alapján megszűnik. Amennyiben valaki úgy dönt, hogy a sírhely bérleti szerződést felbontja, úgy az őt megillető sírhely bérbeadási joga költségtérítés nélkül visszaszáll a plébániára.
 
Január 2-án, szerdán délelőtt 9 órától 12 óráig lesz hivatalos óra az irodán.
 
Január 4-én, a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.
 
Január 6-án, vasárnap, Vízkereszt ünnepén a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében tartjuk a hagyományos vízszentelést.
 
Ahogy már korábban is jeleztük, megjelent a templomunk és plébániánk elmúlt 75 évét bemutató könyvünk, A győri Szent Imre herceg úti templom története címmel. A könyvet Galambos Krisztina írta alapos utánajárással. Az új kiadvány január végéig bevezető áron, 1500 Forintért vásárolható meg a hátsó asztalon. Kapható továbbá a 2019-es Szent Imre kalendárium. A nagyméretű naptár ára 2000 Forint. A könyvek és naptárak összegét kérjük az újságos perselyben elhelyezni.
 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!