Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2018.12.16.)

Advent 3. vasárnapja és hete
 
December 22-én, jövő szombaton este 3/4 6-kor tartjuk a 4. azaz az utolsó adventi gyertyagyújtást.
 
Advent 3. vasárnapján a 1/2 8-kor kezdődő szentmise végén megkezdődött a Szálláskeresés régi szép népi szertartása. Kérjük, hogy aki szívesen befogadná a Szentcsalád képét, szíveskedjék feliratkozni a hátul elhelyezett lapon.
 
Ma délután 4 órakor kezdődik a mocorgós szentmise. Szeretettel várjuk a kisgyermekes családokat.
 
Ma este 7 órakor szeretettel várjuk a kedves testvéreket adventi zenei áhítatunkra. Közreműködik Soós Gábor orgonaművész valamint a Cant’Art énekegyüttes. Művészeti vezető: Balogh Eszter. Részletek a koncert Facebook-bejegyzésénél olvashatók.
 
December 17-én, hétfőn este 7 órakor az Ignatius bérlet keretében Quia Respexit címmel hangverseny lesz templomunkban. A hangversenyt a Collegium Musicum Jaurinense Régizen Egyesület adja elő. Művészeti vezető: Kelemen Áron OSB. Orgonán közreműködik: Soós Gábor orgonaművész. Részletek a koncert Facebook-bejegyzésében olvashatók.
 
December 21-én, pénteken és 22-én, szombaton a hajnali szentmisék alkalmával lesz az adventi lelkigyakorlatunk szentbeszéddel, szentgyónási lehetőséggel. A lelkigyakorlatot Sárai Szabó Kelemen OSB, bencés perjel atya fogja tartani.
 
December 22-én, szombaton este 7 órakor "Jönnöd kell" címmel a Szentlélek Ifjúsági Zenekar zenés áhítatára várjuk a kedves testvéreket. Részletek az esemény Facebook-bejegyzésében.
 
Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy decemberben már csak az előttünk álló héten lesz nyitva az iroda. December 21-én, pénteken déli 12 óráig tartunk hivatalos órát. Hivatalos ügyintézésre az ünnepek alatt nem lesz lehetőség. Kérjük, hogy halaszthatatlan személyes ügyeiket legkésőbb december 21-ig szíveskedjenek elintézni. Ezt követően csak január 2. után lesz lehetőség hivatalos ügyintézésre.
 
December 21-én, pénteken, az esti szentmise után 3/4 7-re kérjük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait, hogy szíveskedjenek eljönni és templomunkat előkészíteni a karácsonyi ünnepekre. Előre is köszönjük.
 
Előre jelezzük, hogy december 24-én, hétfőn 3 szentmise lesz templomunkban, reggel 6 és este 10 órakor, valamint éjfélkor. Délután 4 órakor kezdődik a pásztorjáték, amelyet több mint 30 ministránsunk ad elő.