Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2018.06.03.)

Úrnapja és évközi 9. hét

Június 2-án, szombaton este 6 órakor, a templomszentelés előestéjén Dr. Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök atya tartotta a szentmisét és a szentbeszédet. Ekkor került sor a templom homlokzatán lévő szentelési kép megkoszorúzására, valamint az altemplomban Dr. Szelestey Béla plébános atya újonnan elkészített sírtáblájának megáldására és megkoszorúzására. 

Június 3-án, vasárnap este 6 órakor a szentmisét Dr. Veres András megyéspüspök atya mutatta be. A szentmise végén ünnepi körmenetet tartottunk az ereklyékkel a környező utcákban.

A folyamatos ünnepi programsorozatra továbbra is várja a Szent Imre plébánia híveit és az ide látogató vendégeket. Az előttünk álló héten is egészen vasárnapig minden nap ellátogat hozzánk egy vagy több azok közül az atyák közül, akik gyermekként itt nőttek fel, vagy pedig lelkipásztori szolgálatukat végezték a Szent Imre plébánián az elmúlt évtizedekben. A lelkigyakorlatos hetünk menete a következő lesz:

Június 4-én, hétfőn este 6 órakor a lelkigyakorlatos szentmisét és a szentbeszédet Tenger Szilárd  dunaszegi plébános atya tartja.

Június 5-én, kedden este 6 órakor a szentmisét és a szentbeszédet Szalai Gábor sopronkövesdi plébános atya tartja.

Június 6-án, szerdán este 6 órakor a lelkigyakorlatos szentmisét és elmélkedést Bellovics Gábor SJ jezsuita atya vezeti.

Június 7-én, csütörtökön este 6 órakor, lelkigyakorlatos hetünk vendége Németh István fertőszentmiklósi plébános atya lesz.

Június 8-án, pénteken este 6 órakor, a templomszentelési évfordulónk lelkigyakorlat vezetője és vendégszónoka Mogyorósi Márk Ányos OSB tihanyi bencés novícius atya lesz.

Június 9-én, szombaton este 6 órakor Butsy Lajos fertőrákosi plébános atya lesz a vendégünk.

Június 10-én, vasárnap, templomszentelési ünnepünk zárónapján délelőtt 10 órakor az ünnepi szentmisét Árus-Kovács Gábor nemesszalóki plébános atya mutatja be.

Június 8-án pénteken látogatjuk az elsőpéntekes betegeket.

Június 9-én, szombaton az este 8 órától június 10-én, vasárnap reggel 6 óráig egész éjszakai szentségimádásra és virrasztásra várjuk a kedves testvéreket templomunkba. Így köszönjük meg a Magyar Szent Családnak, hogy szállást vett nálunk az elmúlt két hétben. 

Június 10-én, vasárnap délelőtt ¾ 9 –kor lesz a tanévzáró szentmisénk. Ekkor kerül sor a szentmisére járás jutalmainak átadására is.

Június 10-én, vasárnap délután 3 órakor lesz az ereklyék búcsúztatása, majd közös zarándoklat keretében kísérjük vissza Balatonalmádiba, ahol este 7 órakor ünnep szentmise kezdődik. A zarándokbuszra hétköznap a hivatalos órákban lehet jelentkezni, az útiköltség ára 2500 Ft.

Az ünnepi programsorozattal kapcsolatban továbbra is arra kérjük a kedves testvéreket, hogy mivel minden este alkalmunk lesz a vendégekkel a templomkertben, vagy a hittanteremben találkozni a szentmise után, legyenek segítségünkre száraz édes és sós sütemények készítésével. Az elkészített süteményeket minden nap az irodai időben, vagy a szentmisék előtt szíveskedjenek folyamatosan elhozni a plébániára. Eddig is és előre is köszönjük.