Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2018.05.27.)

Szentháromság vasárnapja és évközi 8. hét
 
Május 27-én vasárnap délelőtt 10 órakor kerül sor 19 új ministránsunk beöltözésére, illetve főministránssá avatására. Nagy öröm számunkra, hogy a több mint 50 tagból álló ministráns közösségünk ezen a napon teszi le ünnepi fogadalmát és a templomszentelési évfordulótól kezdve felavatott ministránsként, a megfelelő ruhában végzik szolgálatukat a Szent Imre templomban.
 
Amint már korábban is említettük, május 28-tól június 1-ig tart a templomszentelési évfordulóval kapcsolatos első lelkigyakorlatos hetünk.
 
Május 28-án, hétfőn délelőtt 10 órakor kezdődik a Győri Esperesi Kerület papjai számára a szokásos tavaszi Korona, azaz az esperesi kerületi ülés, melynek ebben az évben plébániánk ad otthont. A délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisére, melyen több mint 10 atya fog együtt misézni, mindenkit szeretettel várunk. A szentmise elején ünnepélyesen kihelyezzük tiszteletre a Magyar Szent Család ereklyéit a szentélyben.
 
Május 28-án, hétfőn este 6 órakor a lelkigyakorlatos szentmisét és a szentbeszédet Fuchs Tibor ajkai segédlelkész atya tartja.
 
Május 29-én, kedden este 6 órakor a szentmisét és a szentbeszédet Dr. Galla Gábor damózseli plébános atya tartja.
 
Május 30-án, szerdán este 6 órakor a lelkigyakorlatos szentmisét és elmélkedést Smudla Tamás beledi plébános atya vezeti.
 
Május 31-én, csütörtökön este 6 órakor, lelkigyakorlatos hetünk 4. napján Barkó Gábor Ágoston bencés atya lesz a vendégünk.
 
Június 1-jén, pénteken este 6 órakor, a templomszentelési évforduló központi ünnepi hétvégéjének első napján Radó Tamás kapuvári plébános atyát kértük fel a lelkigyakorlatos szentmise és a szentbeszéd megtartására.
 
Június 2-án, szombaton este 6 órakor, a templomszentelés előestéjén Dr. Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök atya tartja a szentmisét és a szentbeszédet. Ekkor kerül sor a templom homlokzatán lévő szentelési kép megkoszorúzására, valamint az altemplomban Dr. Szelestey Béla plébános atya újonnan elkészített sírtáblájának megáldására és megkoszorúzására.
 
Június 3-án, vasárnap, azaz Úrnapján délelőtt csak két szentmise lesz templomunkban, 1/2 8-kor és 3/4 9-kor. Délelőtt 10 órakor közösen veszünk részt a Székesegyházban a püspöki szentmisén és az úrnapi körmeneten.
 
Június 3-án, vasárnap este 6 órakor szeretettel hívjuk a kedves testvéreket templomunk felszentelésének ünnepi szentmiséjére. A szentmisét Dr. Veres András megyéspüspök atya mutatja be. A szentmise végén ünnepi körmenetet tartunk az ereklyékkel a környező utcákban.
 
A folyamatos ünnepi programsorozatra várja a Szent Imre plébánia híveit és az ide látogató vendégeket. Minden nap ellátogat hozzánk egy vagy több azok közül az atyák közül, akik gyermekként itt nőttek fel, vagy pedig lelkipásztori szolgálatukat végezték a Szent Imre plébánián az elmúlt évtizedekben. Az ünnepi programsorozattal kapcsolatban arra kérjük a kedves testvéreket, hogy mivel minden este alkalmunk lesz a vendégekkel a templomkertben, vagy a hittanteremben találkozni a szentmise után, legyenek segítségünkre száraz édes és sós sütemények készítésével. Az elkészített süteményeket minden nap az irodai időben, vagy a szentmisék előtt szíveskedjenek folyamatosan elhozni a plébániára. Az elkövetkezendő hetekben bármikor érkeznek ilyen felajánlások, nagy segítség lesz a meghitt esti beszélgetések lebonyolításában.

Minden egyes ide látogató atyát imádságunkkal és szeretetünkkel is szeretnénk kísérni a mostani ünnepektől kezdve. Ezt szem előtt tartva az a kérésünk, hogy ki-ki, aki erre szívesen vállalkozik, iratkozzon fel az általa kiválasztott atya lapjára, vállalva ezzel azt, hogy rendszeresen imádkozik érte, olykor-olykor felhívja, érdeklődik utána. Az imádságot vállalók névsorát a szentmise alkalmával átnyújtjuk az atyának. Higgyék el, rengeteget tudnak ezzel segíteni nekünk, papoknak feladatunk még hűségesebb végzésében.

A Szent Imre Templom 75. születésnapjának ünneplése egész plébániai családunk nagy ünnepe. Arra kérem a plébánia apraját és nagyját, hogy apostolkodjanak mindenütt a rokonságban, baráti körükben és szerte a városban. Hívjanak ide minél több embert, és ami fontos, hogy jöjjenek el minél többször június 10-ig, amíg szállást vesz nálunk a Magyar Szent Család. Amikor 75 évvel ezelőtt a háború borzalmai között felépült a templom, eleink nem féltek heteken át ünnepelni közösségük születését. Kérek mindenkit, mutassuk meg szüleink, nagyszüleink, dédszüleink, ükszülőink, templomunk védőszentjei, Szent Imre és Boldog Apor Vilmos vértanú püspök atya, de végső soron Krisztus iránti szeretetünket azzal, hogy az elkövetkezendő hetekben mindig nagyon sokat leszünk itt együtt a templomban.      

Június 1-jén pénteken nem lesz beteglátogatás, az elsőpéntekes betegeket június 8-án, pénteken fogjuk látogatni.
 
Június 1-jén, pénteken délután 4 órakor várjuk a táborozó hittanos gyermekek szüleit a táborral kapcsolatos szülői értekezletre.