Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Bellovics Gábor

Bellovics Gábor 2010. augusztustól 2011. júniusig kispapként lelkipásztori gyakorlatát töltötte plébániánkon. Az alábbiakban olvashatjuk rövid bemutatkozását, amelyet még szolgálata megkezdésekor készített honlapunk számára:

Bellovics Gábornak hívnak és 1986. december 27-én születtem Mosonmagyaróváron. Ott érettségiztem 2005-ben a Kossuth Lajos Gimnázium hatosztályos matematika tagozatán. Általános iskolás korom óta ministráltam, hol több, hol kevesebb lelkesedéssel. Gyermekkorom óta szeretek a zenével foglalkozni, hat évig csellóztam, majd a gimnáziummal párhuzamosan végeztem a Győri Egyházmegyei Kántorképzőt, ahol tanárom, Cziglényi László segítségével igazán megszerettem az orgonát.

Érettségi évében zárult le bennem az a hosszú meghívási-döntési folyamat, hogy valóban krisztusi ember szeretnék lenni, hozzá közel kerülni, őt egész életemmel papként szolgálni. Így 2005-től két évig a Győri Szemináriumban készültem az egyházmegyei szolgálatra. 2007-től pedig Rómában, a jezsuiták vezette Collegium Germanicum et Hungaricum (Pápai Német-Magyar Kollégium) növendékeként éltem. A tanulmányok ötödik évének végén, idén nyáron szereztem teológiai bakkalaureátust a Pápai Gergely Egyetemen (Gregoriana).

Püspök atya augusztustól ide küldött a győri Szent Imre Plébániára, ahová őszintén mondhatom: nagy várakozással és örömmel érkeztem. Az első hét élményei, tapasztalatai, emberi találkozásai különlegesen szépek és bíztatóak, növelik bennem a reményt, hogy ez az év valóban gyümölcsöző lehet számomra és mindazok számára, akikkel együtt próbáljuk építeni Isten Országát. Ehhez kérem az Úr áldását és a testvérek imáját!

 

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!