Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Gyirmót - Hirdetés (2017.09.03.)

Évközi 22. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten, szeptember 7-én, csütörtökön Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk ünnepe lesz.

Szeptember 1-től a hétköznapi szentmisék rendjében apró változást vezetünk be. Hétfőnként ezentúl nem lesz szentmise, helyette keddenként és csütörtökönként délután 5 órakor várjuk a kedves testvéreket hétköznaponként is a templomba. Az esetlegesen korábban hétfői napra felvett szentmiséket természetesen az előre rögzített időpontban megtartjuk.

Püspök atyánk kifejezett kérésére az idei tanévtől az egyházmegye minden plébániáján bevezetésre kerül a kötelezően választható iskolai hit- és erkölcstan órákon kívül a 3. és 8. osztályos korban a szentségekre való külön felkészítés. Az elsőáldozás és bérmálás szentségének felvételére történő felkészítés helyszíne a Szent Imre plébánia két hittanterme lesz. Ez annyit jelent, hogy a 3. és 8. osztályosok csak akkor járulhatnak szentségekhez, ha rendszeresen részt vesznek egyrészt a hit- és erkölcstan órákon, másrészt a plébániai szentségfelkészítésen, valamint a vasárnapi szentmisén. A szentségek felvételére való alkalmasság elbírálása a hitoktatóval történt egyeztetés alapján a plébános joga és felelőssége. A szentségi felkészítések október hónapban kezdődnek, időpontjait az elkövetkezendő hetekben ismertetjük a kedves testvérekkel. Ugyancsak októberben fognak megkezdődni az óvodás hittanórák is itt Gyirmóton, a szokott módon és helyen. Az óvodások hitoktatója Csizmadia Gergelyné, Bodó Mária lesz. Kérjük a kedves szülőket, hogy legyenek segítségünkre gyermekeik szentségekre való felkészítésében. Együttműködésüket előre is köszönjük.

Előre jelezzük a Kedves Családoknak, hogy a Tanévnyitó Szentmisénk szeptember 17-én, vasárnap délelőtt ¾ 9-kor kezdődik Győrben, a Szent Imre templomban. A szentmise után szeretettel látunk vendégül mindenkit a templomkertben, rossz idő esetén a plébánia hittantermeiben. Kérjük a kedves szülőket, hogy gyermekeikkel ezen az egy vasárnapon, szeptember 17-én, kivételesen a Szent Imre templomba jöjjenek szentmisére.