Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Hirdetés (2017.06.25.)

Évközi 12. hét

Június 25-27-ig „A család szeretete az Egyház öröme” címmel rendezik meg Győrben, a Dunakapu téren, a Katolikus Társadalmi Napokat. A részletes program megtekinthető a rendezvény honlapján.

Június 25-én, a Szent László-napok vigíliáján, este 10 órai kezdettel (22 óra) a győr-révfalui Szentháromság-templomban, a Győri Egyházmegye egyházzenei áhítatot szervez. Az esemény főszervezője Maróti Gábor egyházmegyei zeneigazgató, a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének vezetője. Az egyházzenei áhítaton közreműködnek: Soós Gábor orgonaművész, a Győri Szent Imre templom orgonistája, Bajnai Mária hegedűművész, a Győri Filharmonikus Zenekar tagja, Baross Loretta énekművész, a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének magánének tanára, Giczi Balázs, a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének hallgatója, Lunczer Vivien, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke valamint Pődör Lea, a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének hallgatója, a győr-révfalui Szentháromság-templom kántora.

Június 26-án és 27-én tartjuk egyházmegyénkben Szent László ünnepét. A részletes program az egyházmegye honlapján olvasható.

Ezúton tolmácsolom Püspök Atya kérését és egyúttal én is buzdítom a Szent Imre Plébánia híveit, hogy a Lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából plébániánkat minél nagyobb létszámban képviseljük e jeles ünnepen.

Június 27-én dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével ünnepi szentmisét mutatnak be a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai a szomszédos országok püspöki konferenciáinak képviselőivel a Dunakapu téren, délelőtt 10 órakor.

Június 28-án, szerdán Szent Iréneusz püspök és vértanú emléknapja, 29-én, csütörtökön pedig Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe lesz.

Július 2-án, jövő vasárnap minden szentmisén tartjuk a pápa karitatív tevékenységére szánt „Péterfillér” gyűjtést. A kedves testvérek nagylelkű adományait előre is köszönjük.

RSS feliratkozás

Kövessen bennünket!