Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2018.12.02.)

Advent 1. vasárnapja és hete
 
December 2-án, vasárnappal megkezdődik a 2018-20l9-es a „C” jelzésű liturgikus egyházi év. Ez annyit jelent, hogy vasárnapokon legtöbbször Szent Lukács könyvéből olvassuk fel az evangéliumot.
 
Adventben szombatonként, este 3/4 6-kor tartjuk az adventi gyertyagyújtásokat. Jövő szombaton a 2. gyertyát gyújtjuk meg a koszorún. Kérjük, hogy az esti szentmisére jövő testvérek a mise kezdete előtt 20 perccel érkezzenek meg, hogy ne zavarjuk a gyertyagyújtás szertartását az ajtók nyitásával és csukásával.
 
December 03-tól december 24-ig minden hétköznap reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmisék. Az esti szentmisék időpontja változatlanul 18 órakor lesz. A csütörtök esti szentségimádást december 13-ig a szokott időben és módon tartjuk.
 
December 3-án, hétfőtől a hivatalos órákban az irodán lehet személyesen előjegyeztetni a szentmise szándékokat a 2019. esztendőre.
 
December 5-én, szerdán délután kivételesen nem tartunk hivatalos órát az irodán. A héten csak délelőttönként 9-12 óráig lesz nyitva az iroda.
 
December 7-én pénteken a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegeket. Előre jelezzük, hogy december 14-én, péntekeken kerül sor azok meglátogatására, akik az ünnepek előtt otthon szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat.
 
December 8-án, szombaton délután 4 órakor ellátogat templomunkba a Mikulás. Szent Miklós méltó fogadásáról a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium és Általános iskola 5. és 6. osztályos katolikus hittanosai gondoskodnak.
 
December 8-án, szombaton a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe lesz.