Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.01.02.)

Karácsony utáni 2. vasárnap, karácsonyi idő

 
Az előttünk álló héten január 6-án, csütörtökön Urunk megjelenése, Vízkereszt, 9-én, vasárnap pedig Urunk megkeresztelkedésének főünnepe lesz.
 
Január 6-án, csütörtökön, Vízkereszt főünnepén, három szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 10 órakor, valamint este 18.00 órakor.
Vízkereszt főünnepe parancsolt ünnep, a szentmisén való részvétel a vasárnapokhoz hasonlóan kötelező.
 
Január 6-án, az este 6 órakor kezdődő szentmisén nyitjuk meg ünnepélyesen plébániánkon a szinodális utat, melynek idejét Ferenc pápa 2021-2023-ig határozta meg, és amelynek egyházmegyei szakasza 2022. március végéig tart.
Plébániánk közösségi életének megújítása érdekében állítottuk össze azt a kérdőívet, amely hét témakörben kéri a kedves testvérek segítségét, együttgondolkodását, visszajelzését e szinodális út első állomásaként. A kedves testvéreknek lehetőségük lesz január 31-ig kitölteni a kérdőíveket és erre bátorítunk is mindenkit plébániai közösségünkben.
 
A kérdőív letölthető innen is.
 
A kitöltött kérdőíveket leadhatják a templomban az erre a célra kihelyezett ládába, vagy beszkennelve visszaküldhetik a plébánia e-mail címére, visszaküldhetik postai úton, hamarosan pedig lehetőségük nyílik az online kitöltésre is.
A beérkezett kérdőíveket január 31. után fogjuk kiértékelni munkatársainkkal, majd egy később megjelölt időpontban közös megbeszélési estét tartunk a templomban, hogy további teendőinket közösen fogalmazhassuk meg. Előre is köszönjük mindenki részvételét és építő szándékú hozzászólását a plébániánk közösségi életéhez.
 
Január 7-én, pénteken látogatjuk az elsőpéntekes betegek első csoportját, a szokott rend és időpontok szerint.
 
Január 9-én, vasárnaptól megkezdjük a Vízkereszt ünnepéhez kapcsolódó házszentelési szertartásokat. A házszentelésre az előre kiírt időpontokban a hivatalos órákban lehet feliratkozni.