Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2023.12.03.)

Advent 1. vasárnapja és hete

Advent szombatjain az esti szentmise előtt negyedórával, 3/4 6-kor kezdődik a gyertyagyújtás. Kérjük, hogy aki ezen a szép, bensőséges szertartáson részt szeretne venni, legkésőbb 17.40-re érkezzen meg a templomba. A gyertyagyújtás után, 18 órakor a szentmise kezdetére nyitjuk ki újból a templom üveg ajtóit.
 
Az előttünk álló héten december 7-én, csütörtökön Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja, 8-án, pénteken a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe lesz.
 
December 4-én, hétfőn megkezdődnek a hajnali szentmisék. A rorate hétköznaponként, hétfőtől péntekig, mindig reggel 6 órakor kezdődik. Hétfőtől péntekig az adventi szent időben esténként nem tartunk szentmisét. Szombaton és vasárnap a szentmisék rendjében nem lesz változás.
 
December 4-án, hétfőtől lehet előjegyeztetni szentmiséket a 2024. évre. A jövő évi szentmisék időpontjának lefoglalására ebben a hónapban csak személyesen van lehetőség a hivatalos órákban az irodán. Telefonon decemberben nem áll módunkban szentmise időpontokat rögzíteni. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy minél hamarabb igyekezzenek előjegyeztetni hozzátartozóikért a szentmiséket a kívánt dátumra, mert június közepére az előjegyeztethető szentmisék nagy valószínűséggel lefoglalódnak.
 
December 4-én, kedden este 18 órára várjuk a Biblia csoport tagjait, Bibliaórára. A plébániára a csoport tagjai a templom felől tudnak bejönni.
 
December 8-án, pénteken, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén, kivételesen este is tartunk szentmisét templomunkban. Ezen a napon a hajnali szentmise reggel 6 órakor, az ünnepi szentmise este 18 órakor kezdődik.
 
Jelezzük a kedves testvéreknek, hogy advent idején a szentségimádás a szokott időpontban, csütörtök esténként 3/4 7- 1/4 8-ig lesz a templomban. A szentségimádás előtt nem tartunk szentmisét, de a szentségimádás alatt szentgyónási lehetőség a szokott rend szerint lesz.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy december 15-én, péntektől havonta egy alkalommal, este 19:30-kor, „Itt az Idő” címmel zenés dicsőítéssel egybekötött Szentségimádást szervezünk a fiataloknak. Szeretettel várunk mindenkit!
 
Értesítjük a kedves testvéreket, hogy december hónapban intenzívebben fogjuk fűteni templomunkat. A templom fűtésére továbbra is csak a szentmisék ideje alatt lesz lehetőség. Mivel a templom világítása és fűtése nem kevés anyagi terhet ró a plébániára, kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a külső és belső ajtók zárva tartására. Kérjük továbbá, hogy lehetőségükhöz mérten nagyobb mertékben is járuljanak hozzá a fűtési szezonban a templom üzemeltetési költségeihez. Együttműködésüket előre is köszönjük.