Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2018.10.28.)

Évközi 30. vasárnap és hét
 
November 1-jen, csütörtökön, Mindenszentek napján templomunkban délelőtt 1/2 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor lesznek a szentmisék. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét arra, hogy Mindenszentek napja parancsolt ünnep, ezért a szentmisén való részvétel a vasárnapokhoz hasonlóan kötelező. Az esti szentmise után közösen imádkozzuk a halottakért végzett olvasmányos imaórát.
 
November 2-án, pénteken, Halottak napján az altemplomban délelőtt 9 órakor, az urnakertben délután 4 órakor, a templomban pedig este 6 órakor várjuk a híveket a szentmisére. Az esti szentmise végén közösen imádkozzuk a lucernáriumot, az altemplomban és az urnakertben pedig a halottakért bemutatott szentmiséink végeztével megáldjuk a sír- és urnahelyeket.
 
Mindenszentek ünnepén és Halottak napján, csütörtökön és pénteken, az ünnepekre való tekintettel nem tartunk hivatalos órát az irodán. Hivatalos ügyintézés a héten október 31-én, szerdán este 6 óráig lesz lehetséges. Az altemplom és az urnakert egész héten reggel 8 órától este 8 óráig lesz nyitva.
 
November 4-én, vasárnap, az esti szentmise az évközi 31. vasárnapra előírt liturgikus rend szerint lesz megtartva. A plakáton korábban jelzett hirdetéstől eltérően, vasárnap a kispapok nem lesznek jelen a szentmisén, mivel nem tartózkodnak akkor Győrben. A mise után nem tartunk matutinumot sem.
 
November 5-én, hétfőn kezdődik meg az idei év Szent Imre ünneplése. Reggel 1/2 8-kor szentmise lesz a Szent Imre oltárnál. A szentmise után ünnepélyesen kihelyezzük az Oltáriszentséget. Az Oltáriszentség előtti folyamatos szentségimádásra szeretettel kérjük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjait, imacsoportjainkat,  közösségeinket és a kedves testvéreket. Délután 5 órakor közös szentórát tartunk a hívekkel. A szentségimádás a 3/4 6-kor kezdődő szentségeltétellel zárul.
 
November 5-én, hétfőn az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik. A koncelebrált szentmisét a Győri Hittudományi Főiskola rektorával, Dr. Reisner Ferenc atyával és 15 kispappal együtt fogjuk ünnepelni. A szentmise főcelebránsa és ünnepi szónoka Ferling György Nagylózsi plébános, ezüstmisés atya lesz. A szentmise végén ezüstmisés áldásban részesíti a kedves híveket.
 
Előre jelezzük a fiataloknak, hogy november 10-én, szombaton lesz a 12. alkalommal megrendezésre kerülő egész napos ifjúsági találkozónk a plébánián. A 7-8. osztályos és középiskolás, egyetemista fiatalokat 1/2 9-től várjuk találkozónkra, melynek mottója így hangzik: "Kapcsolódj!". Az ifjúsági találkozó vendégszónoka Kerényi Lajos piarista szerzetes atya lesz. Mivel ez a nap néhány iskolában tanítási nap lesz, azoknak a fiataloknak, akik egész nap részt vesznek az ifjúsági találkozón, a plébánia hivatalos dokumentumot fog kiállítani a hiányzás igazolására. 
 
Az ifjúsági találkozóval kapcsolatban kérjük az ügyes háziasszonyokat, hogy sós és édes sütemények elkészítésével szíveskedjenek támogatni programunk szervezését. A süteménveket november 9-én, pénteken délután 5 órától a szentmise előtt vagy után szíveskedjenek behozni a sekrestyébe. Fáradozásukat előre is köszönjük.