Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2019.06.09.)

Pünkösd főünnepe és évközi 10. hét
 
Június 9-én, vasárnap Pünkösd főünnepét ünnepeljük. A délelőtt 3/4 9-kor kezdődő szentmisén lesz a tanévzáró a hittanos gyermekek számára. A szentmise végén szeretettel várunk mindenkit a templomkertben megrendezendő szeretetvendégségre. A hitoktatás az iskolákban június 14-én, pénteken a tanítással együtt fejeződik be.
 
Pünkösdhétfőn három szentmise lesz templomunkban, reggel fél 8, délelőtt 10 és este 6 órakor.
 
Az előttünk álló héten június 10-én, hétfőn a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyjának, 11-én, kedden Szent Barnabás apostolnak, 13-án, csütörtökön Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanítónak emléknapja, 14-én, pénteken a mi Urunk, Jézus Krisztus, az örök főpap ünnepe, 15-én, szombaton pedig Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő emléknapja lesz.
 
Június 15-én, szombaton délelőtt 10 órakor Dr. Veres András megyéspüspök atya a győri Nagyboldogasszony Székesegyházban pappá szenteli Both Zoltán, Méry László és Varga Gábor diakónusokat. Előre jelezzük a testvéreknek, hogy Varga Gábor atya július 21-én vasárnap mutatja be újmiséjét templomunkban. Imádkozzunk papi és szerzetesi hivatásokért.
 
Június 15-én, szombaton 18 órakor a Győri Szent Imre templom gitáros ének- és zenekarának közreműködésével tartjuk az idei tanév utolsó gitáros szentmiséjét a Szent Imre templomban. Különös szeretettel hívjuk és várjuk a fiatalokat és a családokat erre a szép és bensőséges záró misére.
 
Június 16-án, jövő vasárnap Szentháromság vasárnapjának főünnepe lesz.
 
Előre jelezzük, hogy június 22-én, szombaton és 23-án, vasárnap lesz a Gyirmóti Szent László templom felszentelése 250 éves évfordulójának ünneplése. A részletes program az Értesítőben.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy június 23-án, Úrnapján délelőtt 10 órakor a Szent Imre templomban nem tartunk szentmisét. Június 23-án, vasárnap délelőtt 3 szentmise lesz templomunkban, 1/2  8, 3/4  9 és 1/2 12 órakor. Szeretettel kérjük a Szent Imre Plébánia híveit, hogy püspök atyánk meghívásának eleget téve a Székesegyházban délelőtt 10 órakor kezdődő úrnapi szentmisén vegyünk részt együtt minél nagyobb létszámban. Az idei évben a Szent Imre plébánia feladata az egyik úrnapi sátor feldíszítése, berendezése és előkészítése.