Hirdetés (2023.01.15.)

Nyomtatás
Évközi 2. vasárnap és hét
 
Január 15-én, vasárnaptól megkezdjük a házszentelések szertartását. A házszenteléseket vasárnaponként előre kiírt időpontokban végezzük. Kérjük, hogy aki szeretné lakását, házát megáldatni, a tervezett dátumok alapján válasszon számára kedvező időpontot a hivatalos órákban az irodán, vagy esetleg a hétköznapi misék után a sekrestyében.
 
Az előttünk álló héten, január 17-én, kedden, Szent Antal apát emléknapja, 18-án, szerdán Árpád-házi Szent Margit szűz ünnepe, 21-én, szombaton pedig Szent Ágnes szűz és vértanú emléknapja lesz.
 
Január 15-től 20-ig lesz az ökumenikus imahét. A részletes program elolvasható a hirdetőtáblán. Templomunkban január 17-én, kedden délután 17 órakor kezdődik az ökumenikus imaóra. Igét hirdet Lentulai Attila ny. református esperes.
 
Az ünnepek elmúltával szeretnénk minél hamarabb visszaállítani az urnakert és az altemplom szabályzatban meghatározott rendjét. Szeretettel kérjük a kedves hozzátartozókat, hogy szíveskedjenek segítségünkre lenni a rend helyreállításában.
Kérjük, hogy az urnakertben a szektorokból a vázákat, virágokat, koszorúkat, helyezzék át az erre a célra kialakított virágágyásba, illetve a kiégett mécseseket a szemétgyűjtő kukába, vagy a mécses tartó sziklára. A táblákról a díszeket, felragasztott fényképeket, kampókat minél hamarabb távolítsák el. Emlékeztetjük a testvéreket, hogy erre a szabályzat értelmében az ünnepek alatt sem lett volna lehetőség! Felhívjuk továbbá az illetékes hozzátartozók figyelmét, hogy a templom déli falánál engedély nélkül felállított, szegélyekkel és díszekkel körbehatárolt síremlékeket haladéktalanul távolítsák el. Az altemplomból is kérjük a sírok elől a földről a mécsesek, és a koszorúk eltávolítását. Mécses továbbiakban is csak az erre kijelölt helyen gyújtható, valamint élő virág nem helyezhető el. Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy január 15. után a plébánia az engedély nélkül elhelyezett és addig el nem szállított tárgyakat eltávolítja, a szabályzatban meghatározott rendtől való eltérést megszünteti.