Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2021.03.28.)

 

Virágvasárnap és Nagyhét
 
Ezen a hétvégén minden szentmisén a Szentföld javára tartunk gyűjtést. Köszönjük a kedves testvérek nagylelkű adományait.
 
Március 28-án, Virágvasárnap, megkezdődik a Nagyhét. Az ünnepi barkaszentelés, a virágvasárnapi körmenet délelőtt 10 órakor kezdődik az urnakertben. Ez követi az ünnepi szentmise, a passió éneklésével a templomban.
 
A nagyheti szertartások további rendje a következő:
 
Március 29-én, Nagyhétfőn, 30-án, Nagykedden és 31-én, Nagyszerdán lesz a Szent Imre templomban a nagyböjti lelkigyakorlatunk. A lelkigyakorlatot Brezina Balázs, kónyi plébános atya tartja. A lelkigyakorlat minden napján 17 órától szentgyónási lehetőség lesz, majd ezt követi a 18 órakor kezdődő szentmise, lelkigyakorlatos szentbeszéddel.
 
Március 31-én, Nagyszerdán, 17 órakor közösen imádkozzuk a hívekkel a keresztúti ájtatosságot.
 
Április 1-jén, Nagycsütörtökön, 17 órakor kezdődik a Szentmise az Utolsó Vacsora emlékére. A szentmisét, a járványügyi helyzet miatt, a rendelkezések értelmében rövidített liturgiával végezzük, az Oltáriszentség átvitele után nem tartunk szentségimádást és egyéb szertartást sem.
 
Április 2-án, Nagypénteken, délután 3 órakor (15 órakor) kezdődik az Úr Szenvedésének Ünneplése. Nagypénteken a rendelkezések értelmében csak egy szertartás lesz templomunkban, rövidített liturgiával, melynek végén megnyitjuk a Szentsírt.
 
Április 3-án, Nagyszombaton, Püspök Atya rendelkezésének értelmében  délután 4 órakor  (16 órakor) kezdődik egyszerűsített formában a Vigília szentmise, amelynek végén nem tartunk feltámadási körmenetet és ételszentelést sem. Nagyszombaton reggel 8 órától látogatható lesz a Szentsír a szertartás kezdetéig.
 
Április 4-én, Húsvétvasárnap szokott vasárnapi rend szerint lesznek a szentmisék, de ételszentelést nem tarunk.
 
Április 5-én, Húsvéthétfőn 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 10 órakor, valamint este 18 órakor.
 
Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy az iroda a következő rendelkezésekig továbbra is zárva lesz. Március 30-án, keddtől április 7-én, szerdáig (Nagyhéten és az ünnepek alatt) nem tartunk telefonos ügyeletet sem a plébánia irodáján. Hivatalos ügyintézésre időpontot csak április 7-től áll módunkban biztosítani, előzetes egyeztetés után. Megértésüket köszönjük.