Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2019.10.06.)

Évközi 27. vasárnap és hét
 
Október 6-án, vasárnap, délután 4 órakor, Assisi Szent Ferenc ünnepéhez kötődően, a háziállatok megáldására kerül sor a templomkertben. Kérjük, hogy aki szívesen megáldatná házi (kis)kedvencét, hozza el bátran a megáldási szertartásra. Az áldás után lehetőség nyílik személyes találkozásra, vidám együttlétre is.
 
Az előttünk álló héten október 7-én, hétfőn, Rózsafüzér Királynőjének emléknapja, 8-án kedden Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonyának Magyarország Főpátrónájának főünnepe lesz.
 
Október 8-án, kedden szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt a Szentírás közös olvasására. A bibliaórák a szentmise után, 18:45-kor kezdődnek a plébánia tanácstermében.
 
Az elmúlt héten megkezdődtek plébániánkon a szentségi felkészítések az első szentgyónásra és első szentáldozásra. Az első szentgyónásra és szentáldozásra történő szentségi felkészítések csoport beosztása a következő: Csizmadia Gergelyné Bodó Mária hétfőnként, Szentmártoni-Borsó Bence keddenként, Haraszti Levente pedig szerdánként tartja az órákat. Az első szentgyónásra és szentáldozásra felkészítő órák minden estben 15:30-16:15-ig tartanak.
 
Október 10-én, csütörtökön a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola katolikus hittanosai, Pozsgai Ágnes hitoktatónk tanítványai lesznek a Rózsafüzér előimádkozói. A gyerekeket 17:00 órára várjuk a templom elé.
 
Október hónapban megkezdődnek a felkészítések a bérmálás szentségének felvételére is. A bérmálási felkészítésekre havonta egy alkalommal, hosszabb együttlét keretében kerül sor. A bérmálás szentségére felkészítő órák időpontjait a hitoktatók a 9. osztályos fiatalok időbeosztását és szempontjait figyelembe véve határozzák meg. Az időpontokról pontos tájékoztatást a plébánia irodáján lehet kérni a hivatalos órákban.
 
Október 12-én, szombaton az esti szentmise után Simon Dávid V. éves kispap tanúságtétele lesz az imádságról templomunkban. Előre jelezzük, hogy október 19-én, szombaton Benkó Attila kórházlelkész atya imádságról való tanúságtételére kerül sor. Szeretettel ajánljuk mindenkinek ezt a két katekézis órát, amelyek segítségével bepillantást nyerhetünk az imádság titkába és használható tapasztalatot szerezhetünk mindennapi imádságainkhoz.