Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Személyi változások a Győri Egyházmegyében

Veres András megyéspüspök a Győri Egyházmegyében 2019. július 1-jei és augusztus 1-jei hatállyal az alábbi változtatásokat rendelte el. 

2019. július 1-jei hatállyal:

Juhos Imre atyát felmentette a győri Papnevelő Intézet spirituálisi beosztása alól, meghagyva a Brenner János Hittudományi Főiskolán végzett tanári megbízatását, és kinevezte Lébény plébánosává Fehértó, Bezi, Győrsövényház és Mosonszentmiklós oldallagos ellátásával.

2019. augusztus 1-jei hatállyal:

Bognár István plébános atyát felmentette a Győri Egyházmegye püspöki irodaigazgatói megbízatása és a székesegyházi plébánia, valamint Győr-Kisbácsa lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte a Papnevelő Intézet spirituálisává. 

Kálmán Imre prefektus atyát kinevezte a Győri Egyházmegye püspöki irodaigazgatójává, meghagyva őt a Papnevelő Intézet prefektusi szolgálatában.

Böcskei Győző plébános atyát felmentette a soproni Szent István Plébánia lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte a Székesegyház plébánosává Győr-Kisbácsa oldallagos ellátásával.

Bajkai Csaba plébános atyát felmentette Kisbér, Ászár, Bakonysárkány, Hánta és Csép lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte a soproni Szent István Plébánia plébánosává.

Gats Mihály plébános atyát felmentette Rábakecöl, Páli, Szil, Vág, Edve és Vásárosfalu lelkipásztori ellátása alól, és kinevezte Kisbér plébánosává Ászár, Bakonysárkány, Hánta és Csép plébániáinak oldallagos ellátásával.

Szalai Kálmán plébániai kormányzó atyát köszönete nyilvánítása mellett felmentette Hegyeshalom, Bezenye és Levél plébániáinak lelkipásztori ellátása alól, és nyugdíjba helyezte.

Butsy Lajos plébános atyát felmentette Fertőrákos lelkipásztori ellátása alól, illetve a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön börtönlelkészi megbízatása alól, és kinevezte Hegyeshalom plébánosává Bezenye és Levél plébániáinak oldallagos ellátásával.

Bak Tamás atyát kinevezte Fertőrákos plébániai kormányzójává és megbízta a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön börtönlelkészi ellátásával.

Magyaros László segédlelkészt felmentette mosoni segédlelkészi megbízatása alól, és kinevezte Szil plébániai kormányzójává Rábakecöl, Páli, Vág, Edve és Vásárosfalu oldallagos ellátásával.

Vlaj Márk segédlelkészt felmentette székesegyházi segédlelkészi és a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda iskolalelkészi és püspöki biztosi megbízatása alól, és tanulmányai folytatására a római Pápai Magyar Intézetbe küldi.

Végerbauer Richárd atyát kinevezte székesegyházi segédlelkésszé, és megbízta a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda iskolalelkészi és püspöki biztosi feladatainak ellátásával. Lakóhelyéül a győr-kisbácsai plébániát jelölte ki.

Holpár Balázs segédlelkészt felmentette a tatai Szent Imre Plébánia segédlelkészi megbízatása alól, és kinevezte a mosoni plébánia segédlelkészévé.

Both Zoltán újmisés atyát kinevezte a soproni Városplébánia segédlelkészévé.

Méry László újmisés atyát kinevezte a magyaróvári plébánia segédlelkészévé.

Varga Gábor újmisés atyát kinevezte a tatai Szent Imre Plébánia segédlelkészévé.

Németh Attila plébános atya nyugdíjazási kérelmét elfogadta és felkérte, hogy plébániai kormányzóként továbbra is lássa el Sopron-Kertváros, Ágfalva és Brennbergbánya plébániáit.

 

Győri Egyházmegye