Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2021.03.07.)

Nagyböjt 3. vasárnap és hét
 
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a kedves testvéreknek az elmúlt héten felajánlott adományokért, amelynek köszönhetően plébániánk 140.000 Forintot ajánlott fel a katolikus iskolák javára.
 
A járványügyi helyzettel kapcsolatosan a Magyar Katolikus Püspöki Kar március 5-én kiadott közleményében megerősíti a korábban hozott intézkedéseket, amelynek értelmében: „...a koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat továbbra is nyitva tartjuk. Nyilvános istentiszteletek csak a hatósági kijárási és egyéb korlátozásokkal összhangban végezhetőek, az illetékes ordinárius (megyéspüspök) rendelkezése szerint. Felelősen és körültekintően kell eljárni, figyelembe véve a járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára, a maszk viselésére és a védőtávolság megtartására.”
 
Dr. Veres András megyéspüspök atya rendelkezése alapján a Győri Egyházmegye területén közlemény szerint járunk el, melynek értelmében március 8. után is változatlan lesz templomunkban a szertartások rendje. Minden szentmisét megtartunk vasárnapokon és hétköznapokon is. Minden szentmisén nyitva lesz a templom, a szertartások a szokott módon látogathatók lesznek. A keresztelések, temetések szertartásának rendjében sincsen változás, azonban szigorúan ügyeljünk a járványügyi szabályok betartására.
 
Március 8-tól zárva lesz a plébánia irodája. Az irodán csak telefonon tartunk ügyeletet, délelőtt 10 órától 12 óráig. Személyes ügyintézésre csak előzetes egyeztetés után lesz lehetőség. Kérjük, hogy az előre egyeztetett időpontban pontosan jelenjenek meg és csak egy személy jöjjön ügyintézésre.
 
Március 8-tól szünetelnek a szentségfelkészítés órák a plébánián mindaddig, amíg az iskolákban nem lesz tanítás. Kérjük az énekkar tagjait, hogy a lehető legrövidebb ideig, a templomban tartsák szerdánként az énekpróbákat.
 
A nagyböjti élelmiszergyűjtésre a korábban meghirdetett időpontok helyett csak március 6-án szombattól március 13-án szombatig lesz lehetőség, és kizárólag a szentmisék alkalmával. A járványügyi helyzetre való tekintettel az irodán nem áll módunkban élelmiszercsomagot átvenni.
 
Március 12-én, pénteken, a szentmise előtt 17:30-kor kezdődik a keresztúti ájtatosság.