Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.03.20.)

Nagyböjt 3. vasárnap és hét
 
Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy március 21-én, hétfőn a délutáni szentségimádás az elsőáldozó gyermekek első szentgyónása miatt kivételesen elmarad. Március 28-án, hétfőhöz egy hétre a szokott módon lesz a szentségimádás.
 
Március 22-én, kedden este 3/4 7-kor szeretettel várjuk a Biblia-csoport tagjait bibliaórára, a templomba.
 
Március 25-én, pénteken Urunk születésének hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz. Az ünnepi szentmise este 6 órakor kezdődik.
 
Március 25-én, pénteken, 18.00 órakor a Székesegyházban Püspök atya a gyermekeket váró és a gyermekáldásra vágyódó házaspárokért mutatja be a szentmisét. A szentmise végén a jelenlévő házaspárok külön áldásban részesülnek.
 
Március 26-án, szombaton szeretettel várjuk a kedves testvéreket a Lectio Divina-ra. A Szentírás imádságos olvasásának témája: „Jobb csonkán bemenni az életre, mint két kézzel a kárhozatra jutni. ” (Mk 9.38-43.45.47-48). A Lectio Divina-t, amely 16.30-kor kezdődik, Tájmel Antal atya vezeti.
 
Március 27-én, vasárnap hajnalban megkezdődik a nyári időszámítás. Ne felejtsük óráinkat szombat este egy órával előre állítani.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy március 28-án, hétfőn az esti szentmisén kerül sor a lelki adoptálás szertartására. A lelki adoptálás azt jelenti, hogy egy megfogant és az abortusz veszélyében lévő gyermek életéért imádsággal felelősséget vállalhatnak a kedves testvérek. A szertartásról és a lelki adoptálásról bővebb információt a lelki adoptálás honlapján lehet elérni.