Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2022.03.06.)

Nagyböjt 1. vasárnap és hét
 
Értesítjük a kedves testvéreket, hogy csatlakozva az egész országban tapasztalható megmozduláshoz, március 7-én, hétfőtől folyamatos gyűjtést szervezünk plébániánkon az ukrajnai menekültek megsegítésére. Egyeztetve a menekültekért szolgáló önkéntes csoportok vezetőivel, jelenleg a következő dolgokra van a legnagyobb szükség:
Bébiételek, pelenka, melegítést nem igénylő konzerv ételek, esetleg tartós, bolti csomagolású szárazsütemény.
 
Kérjük, hogy felajánlott adományaikat a hétköznapi misék előtt 17 és 18 óra között a templom felől megközelítve a sekrestyében adják le!
Adományok felajánlására keddenként délelőtt 9 és 11 óra között az irodán is lehetőségük van. Tekintettel a hittanterem átalakítási munkálataira a felajánlott adományokat folyamatosan juttatjuk el a rendeltetési helyükre, a gyűjtőpontokra.
Kérjük, hogy csak a fent leírt cikkeket hozzák és csakis a jelzett időpontokban. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy a hétvégi szentmisék alkalmával nincs lehetőség adománygyűjtésre! Kérjük továbbá, hogy aki autójával szívesen segítene a felajánlott készletek városon belüli elszállításában, jelentkezzen telefonon, az irodán a hivatalos órákban.
 
Ezen a hétvégén, minden szentmise végén lehet részesülni a hamvazás szertartásában.
 
A nagyböjt szent idején péntekenként 17.30-kor kezdődik a keresztúti ájtatosság. A következő keresztúti ájtatosság március 11-én, pénteken lesz.
 
Március 11-én, a szokott időpontban látogatjuk az elsőpéntekes betegek második csoportját.
 
A nagyböjti szent időben imádságainkkal, önmegtagadásainkkal és jócselekedeteink gyakorlása közben különös szeretettel gondoljunk a szenvedőkre, az otthonukat elhagyni kényszerülő kárpátaljai magyar és Ukrajnában élő szenvedő testvéreinkre, valamint a háború áldozataira!
 
A kormányzati szervek bejelentése szerint, miután a koronavírus-járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik, 2022. március 7-től, hétfőtől megszűnik hazánkban a maszkviselési kötelezettség, kivéve a kórházakban, a szociális és egészségügyi intézményekben. Ennek megfelelően 2022. március 7-től, hétfőtől templomunkban a szentmiséken és az egyéb liturgikus tevékenységek során, valamint a zárt terekben tartandó közösségi eseményeken is megszűnik a maszk kötelező használata.
Ugyanakkor továbbra is érvényben maradnak a következő rendelkezések:
- A celebráns és minden áldoztató az áldoztatás megkezdése előtt fertőtlenítse kezeit.
- Az áldoztatás továbbra is elsősorban kézbe történhet. Aki nem kézbe szeretne áldozni, szíveskedjék a sor végén szentáldozáshoz jönni.
- A kézfogás a béke jelének átadási módjaként továbbra sem megengedett.
- A szenteltvíztartók maradjanak továbbra is üresek.
- A perselyezés a hívek szentmiséről történő távozásakor, a kijáratnál legyen.
- A bejárat közelében biztosítjuk továbbra is kézfertőtlenítő lehetőséget a hívek számára.
- Kéijük, hogy továbbra is felelősen és körültekintően járjunk el, figyelembe véve az esetleges újabb járványügyi előírásokat.
- Kéijük a híveket, hogy személyesen vegyenek részt a szentmiséken és egyéb liturgikus alkalmakon.