Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.02.02.)

Urunk bemutatása, évközi 4. hét

Február 2-án,vasárnap Urunk bemutatásának, Gyertyaszentelő Boldogasszonynak ünnepét ünnepeljük. A délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise elején tartjuk az ünnepi gyertyaszentelő körmenetet. Tisztelettel kérjük a Tanácsadó Testület tagjait vasárnap délután 3 órára jöjjenek el és szíveskedjenek segítségünkre lenni a templom rendbetételében.

Az előttünk álló héten február 3-án, hétfőn Szent Balázs püspök és vértanú, február 5-én, szerdán, Szent Ágota szűz és vértanú, 6-án, csütörtökön pedig Miki Szent Pál és társai, japán vértanúk emléknapja lesz.

Február 4-én, kedden este a szentmise után szeretettel várjuk a biblia csoport tagjait bibliaórára.

Az ünnepek elmúltával szeretnénk ismét helyreállítani az altemplom és az urnakert alapszabályzatában meghatározott rendjét. Kérjük, hogy aki még nem vitte el a karácsonyi díszítéseket és mécseseket az urnakertben hozzátartozója sírja elől, szíveskedjék a héten áthelyezni azokat az erre a célra kijelölt helyekre. Február 3-tól az altemplom és az urnakert rendjét a plébánia visszaállítja.

Jelezzük a Plébániai Tanácsadó Testület tagjainak, hogy a zárszámadás ismertetésével és szavazásával kapcsolatos testületi ülésünkre február 8-án, szombaton az esti szentmise után 19.00 órakor kerül sor. Szertetettel hívjuk a testületi tagokat erre az alkalomra a plébánia tanácstermébe.

Jövő vasárnap, minden szentmise végén a Szent Balázs püspök és vértanú nevéhez kötődő torok-áldásban részesítjük a kedves testvéreket.

Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy február 11-én, kedden, este 6 órakor ünnepi szentmise lesz a Betegek szentségének felvételével. Kérjük, hogy aki a Betegek szentségét szeretné felvenni, a plébánia irodáján jelezze telefonon, vagy személyesen ezt a szándékát a hivatalos órákban. A betegek szentsége felvételének feltétele a megszentelő kegyelem állapota, ezért kérjük a testvéreket, hogy a szentség felvétele előtt végezzék el szentgyónásukat. Gyónási lehetőség délután 5 órától lesz templomunkban.

Előre jelezzük továbbá, hogy február 15-én, szombaton 16.30 órai kezdettel Dr. Fodor Réka (AFRÉKA) belgyógyász, missziós orvosnő, Dr. Csókay András professzor missziós munkatársa tart előadást a győri Szent Imre templomban. A belépés ingyenes, az előadás végén az AFRÉKA-misszió számára tartunk gyűjtést.