Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2021.06.06.)

Úrnapja, évközi 10. hét
 
Az előttünk álló héten június 11-én, pénteken Jézus Szent Szívének főünnepe 12-én, szombaton pedig a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének emléknapja lesz.
 
Június 5-én, szombaton, az esti szentmise után 19 órától 20 óráig templomunkban szentségimádást tartottunk, amellyel plébániánk bekapcsolódott az Eucharisztikus Kongresszusra előkészítő világméretű szentségimádásba. A szentségimádással egyúttal megkezdtük plébániánk előkészületét a szeptember 5-12 között megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.
 
Június 7-én, hétfőtől lehet jelentkezni plébániánkon az kongresszus ünnepi eseményeire. Plébániánk többféleképpen is szeretné képviseltetni magát a Eucharisztikus kongresszus programjain. A templomunk „Schola”-jának és a ministráns közösségünk képviselőinek részvételén kívül 50 fős autóbuszos zarándokcsoportot is szeretnénk szervezni a 2021. szeptember 12-én, a Hősök terén megrendezendő záró szentmisére, amelyet előre láthatólag Ferenc pápa celebrál. Kérjük továbbá azokat a 14-30 év közötti fiatalokat, akik a Forráspont elnevezésű ifjúsági programba szeretnének bekapcsolódni, ugyancsak vegyék fel a kapcsolatot plébániánkkal. A plébánia szervezésében történő rendezvényekre június 20-án, vasárnapig telefonon, vagy személyesen lehet jelentkezni nevük, lakcímük és elérhetőségük (telefon, e-mail cím) megadásával, a hivatalos órákban az irodán.
 
Június 6. vasárnap Úrnapja főünnepe. Az ünnepi szentmise végén megtartjuk az úrnapi körmenetet a hagyományos útvonalon, az Erzsébet-ligetben. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy Úrnapján nem tartunk 1/2 12-kor szentmisét templomunkban. A korábban a 11.30-ra, Elhunyt Erzsébet és György szülőkért felvett szentmise szándékát 10 órakor fogjuk imádkozni.
 
Amint már az elmúlt vasárnap is jeleztük, május 28-án, pénteken megtartottuk a Plébániai Tanácsadó Testület tagjainak testületi ülését. Az ülés alkalmával a Plébániai Tanácsadó Testület egyértelmű kérésekkel fordult hozzám, a plébánia működésével kapcsolatban. A testület állásfoglalását tolmácsolva és korábbi kérésemet is megismételve határozottan arra kérjük a kedves testvéreket, hogy a továbbiakban ne támogassák a templomunk ajtajában ülő koldusokat, és kérjük, erre figyelmeztessenek másokat is. Az elmúlt időszakban számos olyan kellemetlen helyzet alakult ki, mely megzavarja templomunk liturgiáját.
 
Egyúttal tisztelettel várjuk olyan nagylelkű férfiak és nők jelentkezését, akik a keddi és péntek esti misével kapcsolatos sekrestyési szolgálatban, a templom takarításában, a Schola énekeseként, a vasár- és ünnepnapi liturgia szolgálatában, továbbá az egyházközségi hozzájárulás (egyházi adó) összegyűjtésében szívesen segítségünkre lennének. Jelentkezni az irodán lehet a hivatalos órákban. Bízva abban, hogy plébániánk megújítását egyre többen fogjuk saját ügyünknek érezni, segítségüket előre is köszönjük.