Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2019.09.29.)

 Évközi 26. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten szeptember 30-án, hétfőn, Szent Jeromos áldozópap és egyháztanító emléknapja, október 1-jén, kedden a Gyermek Jézusról nevezett Lisieux-i Szent Teréz, 2-án, kedden a Szent Őrzőangyalok, 4-én, pénteken pedig Assisi Szent Ferenc emléknapja lesz.
 
Október 1-jén 17.00 órakor a Rózsafüzérek megáldásával kezdjük meg az októberi rózsafüzer imádságaink sorozatát. Október hónapban az esti szentmisék előtt 17.15-kor külön előimádkozók vezetésével közösen imádkozzuk a Rózsafüzért.
 
Október 1-jén, kedden megkezdjük a Bibliaórákat a plébánián. A Szentírás közös olvasására szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt. Az órák a szentmise után, 18.45-kor kezdődnek a plebánia tanácstermében.
 
Október 1-től megkezdődnek az óvodai hittanórák a plébániánkhoz tartozó különböző óvodákban. A hittanórák időpontjáról, valamint a jelentkezés módjáról a különböző óvoda intézményekben lehet érdeklődni.
 
Október 1-től megkezdődnek plébániánkon a szentségi felkészítések az első szentgyónásra és első szentáldozásra. Az első szentgyónásra és szentáldozásra történő szentségi felkészítések csoport beosztása a következő: Csizmadia Gergelyné Bodó Mária hétfőnként, Szentmártoni-Borsó Bence keddenként, Haraszti Levente pedig szerdánként tartja az órákat. Az első szentgyónásra és szentáldozásra felkészítő órák minden esetben 15.30-16.15-ig tartanak.
 
Október 3-án, csütörtökön Haraszti Levente hitoktatónk hittanosai lesznek a Rózsafüzér előimádkozói. A gyerekeket 17.00 óráig kérjük megérkezni a templom elé.
 
Október hónapban megkezdődnek a felkészítések a bérmálás szentségének felvételére is. A bérmálási felkészítésekre havonta egy alkalommal, hosszabb együttlét keretében kerül sor. A bérmálás szentségére felkészítő órák időpontjait a hitoktatók a 9. osztályos fiatalok időbeosztását és szempontjait figyelembe véve határozzák meg.
 
Október 6-án vasárnap, délután 4 órakor, Assisi Szent Ferenc ünnepéhez kötődően, a háziállatok megáldására kerül sor a templomkertben. Kérjük, hogy aki szívesen megáldatná házi (kis)kedvencét, hozza el bátran a megáldási szertartásra. Az áldás után lehetőség nyílik személyes találkozásra, vidám együttlétre is.