Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2019.12.01.)

Advent 1. vasárnapja és hete
 
Ma, Advent 1. vasárnapján kezdődik az új egyházi év. A 2019-2020. év az „A” jelzésű liturgikus év lesz.
 
Adventben szombatonként, este 3/4 6-kor tartjuk az adventi gyertyagyújtásokat. Jövő szombaton a 2. gyertyát gyújtjuk meg a koszorún. Kérjük, hogy az esti szentmisére jövő testvérek a mise kezdete előtt 20 perccel érkezzenek meg, hogy ne zavarjuk a gyertyagyújtás szertartását az ajtók nyitásával és csukásával.
 
December 02-től december 23-ig, minden hétköznap reggel 6 órakor kezdődnek a hajnali szentmisék. Az esti szentmisék időpontja változatlanul 18 órakor lesz. A csütörtök esti szentségimádás menetében nem lesz változás.
 
December 2-án, hétfőtől lehet előjegyeztetni a szentmise szándékokat a 2020. esztendőre. A szentmisék előjegyzése a hivatalos órákban lehetséges az irodán. Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy szentmisét csak személyesen lehet a hivatalos időben íratni az irodán. Telefonos miseidőpont egyeztetésre csak január 7-től lesz lehetőség. Megértésüket köszönjük.
 
December 6-án megkezdjük az elsőpéntekes betegek, valamint azon testvéreink látogatását, akik az ünnepek előtt szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat. Kérjük, hogy akinek idős, vagy beteg hozzátartozója az ünnepek előtt szeretné, ha felkeresnénk, legkésőbb december 11-én, szerdán délutánig jelezze ezt a szándékát az irodán, vagy a sekrestyében. Előre jelezzük, hogy december 13-án, péntekeken kerül sor azok meglátogatására, akik az ünnepek előtt otthon szeretnék elvégezni karácsonyi szentgyónásukat és szentáldozásukat.