Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2019.09.08.)

Évközi 23. vasárnap és hét
 
Az előttünk álló héten szeptember 12-én, csütörtökön Szűz Mária szent nevének emléknapja, pénteken pedig a Győri Székesegyház felszentelésének ünnepe, illetve Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja lesz. Szeptember 14-én, szombaton a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepét tartjuk.
 
Szeptember 1-től megkezdődtek az énekkari próbák a plébánián. Szeptember hónap folyamán szeretettel várjuk új tagok jelentkezését mind a gitáros ének- és zenekarba, amelynek próbája hétfőnként este 1/2 7-től lesz, mind pedig a Scholába, amely próbáit szerdánként este 3/4 7-től tartja.
 
Szeptember 9-től két hónapos lelkipásztori gyakorlaton vesz részt plébániánkon Simon Dávid, V. éves győri egyházmegyés kispap. Fogadjuk Őt szeretettel és adja Isten, hogy sok lelkipásztori örömben és tapasztalatban legyen része plébániánkon!
 
Szeptember 11-től, a hívek kérésének megfelelően, változás lesz a hivatalos órák rendjében a plébánián. Mivel sokan nehezményezték az iroda túl késői nyitva tartását, szerdánként ezentúl az iroda délután 3 órától 5 óráig tart nyitva. Észrevételüket köszönjük.
 
Szeptember 13-án, pénteken lesz a Győri Nagyboldogasszony Székesegyház felszentelésének ünnepe. A szentmise déli 12 órakor kezdődik. Szeretettel hívjuk a kedves híveket.
 
Szeptember 14-én, „Nekünk érték a család” címmel Egyházmegyei Családi Napra hívja a püspök atya a kedves családokat, valamint a házas és családcsoportok tagjait. A családi nap helyszíne az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. Bővebb információ a az egyházmegye honlapján olvasható.
 
Szeptember 15-én, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmisét a Kossuth Rádió és a Magyar Katolikus Rádió a Győri Szent Imre templomból fogja közvetíteni. A rádiós mise technikai előkészítése miatt szeptember 15-én, a 3/4 9-kor kezdődő szentmisét nem a felső templomban, hanem jó idő esetén a templomkertben, rossz idő esetén pedig az altemplomban tartjuk. Kérjük a kedves családokat, hogy ezen a vasárnapon gyermekeiket az ülőhelyek hiánya miatt kivételesen ne a 3/4 9-kor kezdődő szentmisére hozzák, hanem lehetőleg a 10 órakor kezdődő rádió közvetítéses szentmisére. Kérem a kedves Szent Imrés híveket, hogy minél többen vegyünk részt szép énekünkkel és imádságunkkal ezen a különleges alkalmon, a 10 órás szentmisén. Tekintettel arra, hogy délután 4 órakor mocorgós szentmisét is tartunk, a kisgyermekes családoknak és a kedves testvéreknek sok lehetőségük lesz választani a különböző templomi misék közül.
 
Előre jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a tanévnyitó szentmisénk, a Veni Sancte szeptember 22-én, vasárnap délelőtt 3/4 9-kor kezdődik. A szentmise után szeretettel várjuk a családokat a templomkertben szeretetvendégségre.
 
Előre jelezzük a kedves szülőknek valamint az elsőáldozás, és a bérmálás szentségére készülő gyermekeknek illetve fiataloknak, hogy szeptember 30-án, hétfőtől kezdődnek meg plébániánkon a szentségekre felkészítő katekézis órák. Az elsőáldozásra való szentségi felkészítés rendjét a hitoktatók fogják ismertetni a 3. osztályosokkal a hittanórákon, a bérmálás szentségére felkészítő katekézisre szeretettel várjuk szeptember hónapban azoknak a fiataloknak a jelentkezését plébániánk irodáján, akik 8. osztályig rendszeres hitoktatásban részesültek. Bővebb felvilágosítást a szentségi felkészítéssel kapcsolatban szeptember 23-tól lehet kapni a plébánia irodáján a hivatalos órákban.