Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Kapcsolódj! - XII. Győri Katolikus Ifjúsági Találkozó a győri Szent Imre Plébánián

„Kapcsolódj!” mottóval 2018. november 10-én rendezték meg, immáron tizenkettedik alkalommal a győri katolikus ifjúsági találkozót. A rendezvénynek a győri Szent Imre Plébánia adott otthont.

Idén 135 fiatal vett részt a Találkozón. A program regisztrációval kezdődött, ahol tizenkét csoportba lettek beosztva a fiatalok, közben a gitáros ének- és zenekar segített a ráhangolódásban. Ezután Kerényi Lajos piarista atya előadása következett „Én itt vagyok … és Te hol vagy?” címmel. Lajos atya ebben az előadásában kifejtette az Istenkeresés folyamatát, élményeit. Előadását követően a csoportvezetők irányítása alatt kiscsoportos beszélgetés következett. Bemutatkozó játék után kifejtettük egymásnak, hogy mi volt az a gondolat, amely megragadott bennünket.  A rengeteg gondolat és élmény megbeszélése közben jobban megismerhettük egymást.

Fél 12 órakor sorakozót fújtak a csapatoknak és elindultunk ebédelni a Kristály Étterembe. A finom ebéd közben is ment az eszme és élménycsere. Kerényi Lajos atya első előadása megérintette az ifjúságot és bennünket, csoportvezetőket is.

Ebéd után ismét Kerényi Lajos atya tartott előadást

 „Keresd FELEbarátodat, és szeresd EGÉSZen!” címmel. Lajos atya élettörténete adta meg a második előadás alapját. Saját életének példájával megismerhettük, mit jelent hinni. Az atya segített saját példájával felismernünk Jézust egymásban, még a legkisebb felebarátunkban is, továbbá bizonyította nekünk Isten irántunk való szeretetét. „Teérted. Teérted feszítettek keresztre, mert szeretlek. Teérted imádkozik mindig valaki”. Így tudnám leírni a délutáni előadás lényegét. Ezután invitáltuk Lajos atyát egy közös kép elkészítésére, melyre boldogan vállalkozott.

A kiscsoportos beszélgetés a tanúságtételek és az egymásban való megbízás jegyében telt. Fő feladatunk a beszélgetés után egy plakát elkészítése volt, melyet Fórum keretében kellett bemutatni a csapatoknak. A plakáton a nap élményei és az előadások mély tartalma jelent meg. Az idei Találkozón nem hagyományos téglalap, hanem fura, más és más alakú plakátokat kellett készíteni. Közben megérkezett a Találkozók elengedhetetlen étele, a pizza. Evés közben jobban megy az alkotás.

A Fórumot követően Panykó János tanár úr vezetésével gitáros énekeket gyakoroltunk a 18 órakor kezdődő szentmisére. Amíg énekeltünk, a háttérben nagy meglepetés készült. A plakátokat néhány ügyesebb fiatal összeillesztette, és rögzítette egy hatalmas vásznon. A szentmise kezdete előtt ezt a hatalmas vásznat elhelyeztük a szószéken. Tapsvihar és nagy meglepődés kísérte a vásznon megelevenedő 3 méter magas Jézus Krisztus alakot. A különféle alkotások együttesen alkották meg a Megváltót.

A szentmiseáldozatot Winkler Zsolt atya mutatta be, aki idén ünnepeli pappá szentelésének 25. évfordulóját és idén egy sok fiatalt hozott magával egyházközségeiből. A szentbeszédben az Istenért hozott áldozatra hívta fel a figyelmünket. Amint a szegény asszony az összes vagyonát (két fillérét) odaadta Istennek, így teljesen Ráhagyatkozott. Nemcsak anyagi adományunkat, hanem életünket is ajánljuk fel Istennek mint szeretetünk jelét. A szentmise a köszönetnyilvánítások után Zsolt atya ezüstmisés áldásával fejeződött be.

Rengeteg élménnyel, lelki felfrissüléssel és hálával telve zártuk a napot.

 

Szentmártoni – Borsó Bence hitoktató