Győri Szent Imre Plébánia
9024 Győr, Szent Imre út 35.
(96) 424 443
gyoriszentimre.iroda@gmail.com

 

Honlapunk megújult!

Kedves Olvasóink!

A győri Szent Imre Plébánia honlapja megújult.

Ez a honlap átmenetileg archívumként még elérhető marad, de a továbbiakban nem frissül.

A régi honlap híreit a menüből éri el.

A győri Szent Imre Plébánia új honlapja a következő címen érhető el, így amennyiben a kedvencek/könyvjelzők közé mentette el oldalunkat, az is érdemes frissíteni:

↓↓↓  Kattintson ide! ↓↓↓

GYŐRI SZENT IMRE PLÉBÁNIA

Hirdetés (2020.01.05.)

Karácsony utáni 2. vasárnap, karácsonyi idő
 
Január 06-án, hétfőtől a szokott időpontokban lesznek a hivatalos órák az irodán.
 
Január 6-án, hétfőn, Vízkereszt napján a katolikus egyházban parancsolt főünnep van. Ezen a napon, a szentmisén való részvétel a vasárnaphoz hasonlóan kötelező. Vízkereszt főünnepén 3 szentmise lesz templomunkban, délelőtt 1/2 8 és 10 órakor, valamint este 6 órakor. Az este 6 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében tartjuk a vízszentelés szertartását.
 
Január 12-én, jövő vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepe lesz.
 
Január 12-én, vasárnap délután 12.30-17.45-ig lesz templomunkban a szentségimádás. A 12.30-kor történő szentségkitétel után folyamatosan kérjük a kedves testvéreket az Oltáriszentség előtti egyéni szentségimádásra. Este 17.45-kor lesz a szentségeltétel, szentségi áldással. Közös szentóra a rövid szentségimádási időre való tekintettel ez alkalommal nem lesz. Kérjük, hogy a hátul elhelyezett lapokon szíveskedjenek feliratkozni az Oltáriszentség őrzésére.
 
Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy az altemplomban található mécsesek perselyeinek folyamatos kifosztása miatt, januártól megszüntetjük az altemplomban a mécsesek árusítását. Kérjük, hogy pénzt semmiképpen ne helyezzenek el az altemplomi mécsestartón, ahonnan a perselyeket egyébként eltávolítottuk. Mécseseket a szentmisék előtt 5 órától lehet a sekrestyében, vagy a hivatalos órákban az irodán vásárolni. A mécses ára továbbra is 100 Ft. A mécsestartón, de csakis ott, egyébként elhelyezhető lesz mostantól fogva otthonról hozott biztonságos, kisméretű mécses is.
 
Tájékoztatjuk a kedves testvéreket, hogy az altemplomban és az urnakertben, tekintettel a megnövekedett közüzemi díjakra (víz, elektromos áram, szemétszállítás), a sírhelyek éves fenntartási hozzájárulása a 2020. évtől kezdve 1500 Ft-ra változik. Az elmúlt év december 31-ig több évre előre befizetett sírfenntartási hozzájárulások összegét a hozzájárulás mértékének változása nem érinti. Emlékeztetjük a kedves testvéreket, hogy utoljára 10 évvel ezelőtt változott a sírfenntartási hozzájárulás összege. Az egyházközségi hozzájárulás és a stóladíjak mértéke 2020-ban nem változik.