Hirdetés (2020.06.21.)

Nyomtatás

Évközi 12. vasárnap és hét

Az előttünk álló héten június 24-én, szerdán Keresztelő Szent János születésének főünnepe, június 27-én, szombaton pedig Szent László Király ünnepe lesz.   

A Magyar Kormány 2020. június 17-én a járványügyi korlátozások újabb enyhítéséről döntött, amelynek következtében a legújabb döntések június 18-án léptek hatályba. Mindezek értelmében a jogszabály a másfél-két méteres védőtávolságot kötelezően már nem írja elő, és a védőmaszk viseletét is csak szűkebb légterű helyeken, (például a tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, stb.) követeli meg. Bár a jogszabály a templomokról külön nem rendelkezik, azonban a nagyobb helyeken (például színházban, moziban, stb.) már eltekint a védőmaszk kötelező viselésétől.
Tekintettel a templomunk megfelelően nagy méretére, valamint összhangban a kormányrendeletben foglaltakkal, június 20-án szombattól a Győri Szent Imre templomban ismét elfoglalható lesz bármely padsorban bármelyik hely, és sem az áldoztató papok, sem a hívek számára nem lesz kötelező a védőmaszk viselése.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar érvényben lévő intézkedéseivel összhangban biztonsági okokból a gyóntatószékben továbbra is fent hagyjuk a védőfóliát, üresen tartjuk templomunkban a szenteltvíztartókat, az Oltáriszentséget szentáldozáskor kizárólag kézbe szolgáltatjuk ki, és a kedves testvéreket továbbra is kérjük, hogy persely adományaikat a templomból kimenet helyezzék el a fali perselyekbe, vagy az ajtóknál lévő kosarakba. Ugyanakkor köszönettel fogadjuk továbbra is, ha felajánlott adományaikat „perselypénz” megjelöléssel a plébániánk bankszámlaszámára (11737007 – 20532257 – 00000000) utalják át.